Ecclestone: "Aş fi bucuros ca unele echipe să dispară din Formula 1"

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că nu este îngrijorat de pericolul ca unele echipe să părăsească Formula 1 din motive financiare şi este preocupat doar de îmbunatăţirea spectacolului de pe circuit.

De fapt, aş fi bucuros dacă grila de start s-ar reduce.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone a declarat în mai multe rânduri că Formula 1 ar trebui să aibă cel mult 10 echipe, raţiune justificată din perspectiva sa de împărţire mai uşoară a banilor proveniţi din drepturile TV.

În acest context, britanicul în vârstă de 83 de ani afirmă că ar fi bucuros dacă unele echipe s-ar retrage din Formula 1, în mijlocul speculaţiilor că cele mai multe echipe din plutonul de mijloc se confruntă cu dificultăţi în atragerea fondurilor necesare pentru a participa în competiţie.

"De fapt, aş fi bucuros (n.r - dacă grila de start s-ar reduce). Este ca un joc de poker, nu îi cunoşti pe ceilalţi jucători. Nu ar trebui să fie în joc. Nu ar trebui să iei parte la această afacere dacă nu îţi permiţi", a declarat el.

Comisarii ar trebui închişi în camera lor în timpul cursei şi să analizeze orice incident după cursă, nu în timpul ei.

Bernie Ecclestone
Formula 1 are în prezent 11 echipe, însă grila va primi o nouă echipă în sezonul 2016 prin intermediul americanilor de la Haas Formula.
În plus, există posibilitatea să apară şi o a 13-a echipă românească, Forza Rossa, care aşteaptă încă un răspuns final şi oficial.

În schimb, Ecclestone este preocupat mai degrabă de spectacolul de pe circuit, care în opinia sa este afectat de numeroasele reguli în urma cărora piloţii riscă să fie penalizaţi.

"Avem prea multe reguli care nu sunt necesare. Când un pilot trece de liniile albe de demarcaţie este pedepsit. Asta este greşit. piloţii sunt piloţi şi vor să meargă la curse, aşa că trebuie să-i lăsăm. Comisarii ar trebui închişi în camera lor în timpul cursei şi să analizeze orice incident după cursă, nu în timpul ei", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (15)

  • Despre Forza Rossa nu-i nimic de spus, doar ei cred ca vor candida in Formula 1, nici macar Bernie nu crede in asa ceva. Echipa americana deh... dupa 5 sezoane in care nu vor castiga nimic si o sa vada ca trebuie sa bage 200 de milioane sa vezi ce comic este lol. Mai comic este idea ca vine Danika sa piloteze in Formula 1 looool, dupa 5 curse pleaca si nu mai auzim de ea looool. Imi aduc aminte cand din timpul scolii de piloti de vanatoare cat de putine femei erau la cursuri si mai ales ca nu stiu decat vreo 2-3 femei care chiar se descurca in avioane supersonice de ultima generatie. Si nu ma refer la Mig-25 (Foxbat parca) loool. Femeile piloti de Formula 1 vor exista cu siguranta dar nu in acest moment si probabil nici in urmatorii ani si nu de rautate ci pentru ca problema este de natura biologica. Suzie Wolf ne va spune dupa ce va parcurge o cursa intreaba cum sta treaba. Problema tine de acceleratia laterala pentru cine se pricepe cat de cat la asa ceva.

    Oricum, fara Caterham si Marusia n-o fie rau pentru ca sincer, echipele astea nu au ce cauta in Formula 1. Mai multe echipe nu inseamna calitate si nici spectacol atata timp cat oricum echipele mari castiga...

    Personal de abia astept sa-i vad fata lui Haas dupa cateva curse din primul lor sezon in Formula 1 cand o sa vada ca cursele nu sunt pe cine buseste cat mai multe masini loool.
    12 5
  • ildottore
    adevarul e ca nu cantitatea primeaza ci calitatea. vina e la bernie ca a permis tot felul de echipe no name sa concureze in speranta ca va fii spectacol. uite ca nu e. incurca mult echipele mici si regulamentul in sine trebuie modificat din cap a fir iar bernie sa se duca la plimbare ca are cu ce.
    3 0
  • Nu cred ca cei de la fortza rooso vor face mare lucru in f1
    3 1
  • andrey_1293
    Ar fi o idee mai buna sa dispara echipele care se lupta sa participe cursa de cursa si actualele echipe sa aiba 3 monoposturi. Bernie vrea sa aiba frau liber pilotii. Ok, de acord, dar sa aiba frau liber si monoposturile la dezvoltare si sa nu mai fiu nevoit sa ascult masini de spalat timp de 1 ora jumate o data la 2-3 weekenduri.
    4 0
  • "Comisarii ar trebui închişi în camera lor..."
    Eu cred ca cel inchis in camera lui ar trebui sa fie mosul asta nebun care a facut praf Formula 1 si tot ceea ce reprezenta ea pentru iubitorii sporturilor cu motor.
    Pai comparativ cu anii 90 sau 2000 cursele din ziua de azi sunt mai degraba potrivite pe post de somnifer decat pentru adrenalina pura reprezentata de duelurile roata la roata dintre Senna si Prost, dintre Mansell si Senna, dintre Schumacher si Hill, Villeneuve sau Hakkinen.
    21 2
  • Si eu as fi bucuros sa plece ramolitul asta!
    9 2
  • @TestDriver01 vezi ca doar la noi ii problema cu femeile pilot de vanatoare, in rest...... Canadienii de la Campia Turzii au o femeie pilot detasata la noi si se descurca exceptional!
    6 7
  • Bernie cred ca e timpul sa pleci in Valhala
    5 0
  • Test Driver 01
    @Dracu: Nu a zis nimeni ca la noi este vreo problema cu femeile pilot de vanatoare, sunt piloti foarte buni doar ca sunt rare si sub stres cedeaza repede. Cauta si tu pe net incidentele din timpul razboiului din Irak si in loc sa te dai destept si sa iesi prost o sa vezi cum sta treaba in realitate. Nu-i rau sa vorbesti fara sa te pricepi, romanii se pricep la asa ceva, dar deh, numai cine vrea sa fie cunoasca mai mult stie ca ignoranta nu-i o calitate.
    4 2
  • @testdriver, cred ca poti copita si sa recitesti ce am scris pentru ca dai semne ca ai probleme cu intelegerea textelor simple! Ca sa iti explic ca pentru...., cand m-am referit "la noi" m-am referit la noi ca natie si nu din punct de vedere a misoginismului ci din punct de vedere a numarului de femei implicate (pe Spartan(sper ca sti ce ii ala si nu iti mere mintea la filme) este cel putin o femeie pilot). Cat despre rare, sunt rare pe dracu, normal ca sunt mai putine decat barbati dar nici sa nu exageram , cat despre cedat sub stres.... ma lasi, asta ii un misoginism religios 100% . In loc sa te dai destept pe experienta altora ai putea sa vorbesti din experienta ta si nu din ce au scris niste debili labili mintal pe internet (daca nu ai descoperit inca pe internet putem fi fiecare cine vrem) . Asa ca inainte de aa te da destept verifica daca chiar esti si de abia pe urma te da patrat incercand sa intri intr-un cilindru cu doua numere mai mic! Nu stiu de unde ai dedus tu cu ce ma ocup eu (doar rumanul le stie pe toate si are intotdeauna dreptate) si cu ce am contact zi de zi. Asa ca, in concluzie, eu vorbesc din experienta , fiind aproape de fenomenelu asta, traind din el(aviatie militara), pe cand tu debitezi prostii din prostiile debitate de niste prosti pe internet (nu de mult am avut un zbor extrem de agreabil, pe un avion militar, cu o FEMEIE pilot la mansa, un pilot extraordinar si foarte bine pregatit ). Asa ca mai usor cu aroganta cand vorbesti ce nu stii din experientele altora! P.S. Pana acuma am avut tangente directe cu piloti americani, canadieni si romani plus doamnele pilot de pe liniile comerciale (nu stiu cum se face dar au mult mai putine erori in situatii de criza decat barbatii care ii venerezi tu!
    3 2
  • Nu pot sa nu ma abtin de la o rautate gratuita, testdriver, din experienta astora vorbesti si tu, nju: http://www.realitatea.net/declaratia-unui-puscas-marin-american-am-fost-17-ani-pe-marte-m-am-luptat-cu-extraterestrii_1468388.html
    1 0
  • La puscarie!
    Acum iti pare rau, mai Bernie, dupa ce ai luat spagi de la atatea echipe ca sa le permiti accesul in Formula 1?
    Asta e mama ipocriziei.

    Apropo, mi se pare mie sau toata lumea de pe site-ul asta s-a urcat intr-un avion de vanatoare al vreunei armate din lumea asta? Ponta, tu esti, fa, pe aici? Baieti, calmati-va. Cu siguranta nimeni dintre voi n-a facut asta. 1. Trebuie sa fii militar - daca erati, nu va laudati pe internet sau n-aveati pareri puerile cu "looool". 2. Trebuie sa aveti functii inalte in stat/vedete/miliardari - iarasi nu sunteti. Femeile in armata sunt in numar mic si datorita faptului ca multe isi doresc sa stea in fustita prin cluburi sau sa se plimbe prin parcuri decat sa depuna efort fizic in armata. Sunt multi factori. Danica Patrick in F1 e o chestie de imagine. Nimic mai mult. Ca o femeie sa ajunga campion mondial trebuie sa aiba si o mentalitate pe masura. Benigni spunea "Avem un lucru in comun - suntem toti diferiti". Feminismul e o porcarie comerciala.
    3 2
  • Oare sa-si arate dracu fata?
    Da mansa oare are?
    Coada unde o fiii?
    Scuze, nu m-am putut abtine. Sunt ROMAN (DAC LIBER).
    Da pe berni si ceilalti care au stricat f1 , cand le vine randu? sa-i iei an mansa?
    2 0
  • @Avion militar nu inseamna musai avion de vanatoare!
    0 0
  • @ test driver
    La scoala de piloti de vanatoare nu te-au invatat ce e aia o cacofonie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru