Ecclestone: "BMW vroia titlul mondial in maxim 3 ani"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Bernie Ecclestone crede ca BMW se va retrage din Formula 1 pentru ca nu si-a indeplinit obiectivul de a castiga titlul in maxim trei ani de la fondarea propriei echipe in 2006.

Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a intarit miercuri dimineata speculatiile potrivit carora BMW-Sauber se va retrage din Formula 1 la finalul anului.

Britanicul sustine ca BMW-Sauber avea drept obiectiv castigarea titlului mondial in maxim 3 ani de la fondarea echipei, adica cel tarziu in sezonul 2008.

"Am vorbit recent cu Mario Theissen (n.r - directorul departamentului de dezvoltare al BMW) si mi-a spus ca au avut trei ani la dispozitie sa castige titlul mondial. Asta a vrut sa faca si era increzator ca va reusi. Dar se pare ca nu a fost chiar asa, asa ca probabil acest este motivul pentru care au decis sa se opreasca".

"Cand iei in considerare cati bani au investit si rezultatele pe care le-au obtinut, probabil ca nu este o investitie atat de buna. Erau foarte siguri ca vor castiga titlul in 3 ani si speram sa reuseasca", a declarat Ecclestone pentru BBC Radio Five Live.

BMW a programat pentru miercuri dimineata la ora 11:00 (ora Romaniei) o conferinta de presa in care va face un anunt important legat de activitatea din sporturile cu motor.

Presa internationala speculeaza ca BMW isi va anunta retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon.

Via | SportingLife

Comentarii (3)

  • :(
    http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/07/29/official-bmw-to-leave-f1-at-end-of-2009/

    Se pare ca se vor retrage la sfarsitul anului :(
    0 0
  • @alex_capruciu
    Dap, detalii complete gasesti pe Automarket: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/23208/oficial-bmw-se-retrage-din-formula-1.html
    0 0
  • Retragerea BMW
    Pacat, nu tin cu ei dar nu meritau un asemenea deznodamant; personal consider ca isi fixasera un obiectiv cam ambitios in castigarea titlului in maxim trei ani de zile de la achizitionarea unei echipe proprii, insa, daca stai bine si te gandesti, un concern auto de talia lor ar fi trebuit sa prolifereze la un moment dat, mai ales avand pe mana un contender precum Sauber F1, care, daca am inteles bine, la momentul achizitionarii, avea unul dintre cele mai avansate tuneluri aerodinamice din Formula 1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru