Ecclestone: "Constructorii trebuie sa ramana loiali F1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
Bernie Ecclestone propune ca echipele constructoare sa aiba permisiunea de a cheltui cati bani doresc cu conditia de a ramane in Formula 1 pe termen lung.

Desi echipele de Formula 1 au convenit impreuna cu FIA sa reduca dramatic costurile, Bernie Ecclestone considera ca toate aceste masuri nu sunt realiste si ca producatorii vor continua sa investeasca sume net superioare echipelor independente.

Pentru a reglementa acest lucru, Ecclestone propune ca producatorii sa isi afirme loialitatea fata de F1 pe termen lung printr-un contract in schimbul permisiunii de a cheltui cati bani doresc.

"Daca constructorii sunt pregatiti sa faca angajamente pe termen lung, sa zicem 7-10 ani, ar trebui sa ii lasam sa cheltuiasca cat vor, oferind motoare si cutii de viteze la preturi acceptabile", a declarat Ecclestone pentru Daily Mail. "Daca vor fi de acord cu asta nu pot sa spun. Intotdeauna a fost o problema sa ajungem la o intelegere. Dar daca vor fi de acord vom preveni episoade ca retragerea Honda pentru ca i-am putea da in judecata daca se retrag. Asta nu le-ar placea".

De asemenea, Ecclestone considera ca introducerea sistemului KERS in Formula 1 este o greseala, mai ales in contextul climatului economic actual.

"Intotdeauna am fost impotriva KERS. Orice vor folosi in F1 nu vor folosi in industria auto, dar daca asta este ideea de ce nu le dezvolta in turisme? Costa foarte multi bani cand inverci sa economisesti".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru