Ecclestone: "Cursa din Bahrain poate fi anulată doar de autorităţile locale"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.04.2012
Bernie Ecclestone este convins că echipele vor concura săptămâna viitoare în Bahrain, cu excepţia cazului în care autorităţile locale anulează cursa.

După mai multe zile în care echipele, FIA şi Bernie Ecclestone şi-au pasat una alteia responsabilitatea de a anula sau nu Marele Premiu al statului Bahrain, deţinătorul drepturilor comericiale a anunţat joi că numai autorităţile locale pot lua o asemenea decizie.

Prin urmare, britanicul insistă că etapa din Bahrain se va desfăşura conform programului, în ciuda faptului că vineri va avea o întâlnire importantă cu reprezentaţii echipelor.

"Mă întâlnesc cu echipele pentru a discuta alte probleme. Nu este vorba despre Bahrain, Barcelona, Monaco sau altceva. Cursa este în calendar. Cu excepţia cazului în care este anulată de autoritatea sportivă naţională din ţară, vom merge acolo. Nu văd nicio diferenţă între China şi Bahrain. Este o altă cursă din calendar", a declarat el.

Preşedintele FIA Jean Todt va fi de asemenea prezent în China pentru a discuta despre situaţia din Bahrain, însă nu va ajunge la timp pentru a participa la discuţiile de vineri.

Un purtător de cuvânt al forului mondial a exclus la rândul său posibilitatea ca etapă din Bahrain să fie anulată, afirmând că nu există niciun motiv în acest sens.

"Nimic nu s-a schimbat. În acest moment, nu există niciun motiv pentru noi să renunţăm la decizia luată înainte de startul sezonului de a include Bahrain în calendar", a precizat purtătorul de cuvânt pentru agenţia germană de presă SID.

Între timp, echipele şi piloţii au refuzat să comenteze situaţia din Bahrain, singurul care a rupt tăcerea fiind Mark Webber.

"Dacă avem de ales... Vreau să concurez, vreau să merg acolo, dar nu putem ignora faptul că exista mulţi oameni buni în sportul nostru şi toţi se gândesc că nu vor să fie implicaţi în situaţia de acolo", a precizat pilotul echipei Red Bull Racing.

Marele Premiu al statului Bahrain este în dubiu din cauza numeroaselor proteste violente care bulversează tara de peste un an şi două luni.

Via | Autosport | GMM | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru