Ecclestone: "Cursa din Bahrain va avea loc, presa exagerează"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Bernie Ecclestone insistă că Marele Premiu din Bahrain va avea loc conform programului în ciuda presiunilor din presă internaţională pentru ca etapa să fie anulată.

Presa internaţională continuă să relateze că situaţia politică din Bahrain este departe de a se clarifica din cauza protestelor frecvente care au loc în această ţară de peste un an, element care pune presiune asupra desfăşurării Marelui Premiu de Formula 1 programat pentru 22 aprilie.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale, este convins că Marele Premiu din Bahrain va avea loc conform programării în calendarul competiţional.

"Bineînţeles, cursa va avea loc. Nu există nicio îngrijorare. Nu înţelegem comentariile negative, oamenii le citesc şi le continuă. Ei spun lucruri pe care nu le înţeleg. Oamenii îmi spun că nu va avea loc o cursă acolo, iar când îi întreb de unde ştiu îmi spun că au citit ceva, dar nu are niciun sens. Oamenii din Bahrain au fost suficient de curajoşi pentru a începe un eveniment în această parte a lumii şi asta este tot. Vom fi acolo cât timp ne vor dori", a declarat el.

Reprezentaţii presei internaţionale şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea personală în perioada desfăşurării cursei, însă Ecclestone exclude apariţia unor probleme de acest gen.

"Vom face tot ce este necesar, dar probabil că oricum nu va fi nevoie.

Nu am fost niciodată îngrijoraţi în trecut în privinţa securităţii. Nu înţeleg de ce oamenii ar trebui să fie îngrijoraţi acum", a adăugat el.

Cel mai probabil, o decizie finală în privinţa desfăşurării cursei va fi luată cel târziu duminică, 15 aprilie, la finalul cursei din Shanghai, întrucât etapa este programată o săptămână mai târziu, iar echipele trebuie să transporte echipamentele.

Marele Premiu al statului Bahrain a fost inclus în calendar în 2004, însă ediţia de anul trecut nu a mai avut loc din cauza confliectelor de stradă violente din această ţară. Cursa din Bahrain are o importanţă strategică pentru Ecclestone, întrucât această ţară plăteşte 40 de milioane de dolari pentru dreptul de a fi prezentă în calendar. Până în 2010, statul a plătit şi o taxă suplimentară de 20 de milioane de dolari pentru a găzdui cursa inaugurală a sezonului.

Via | SkySports

Comentarii (1)

  • aceasi poveste ca anul trecut
    istoria se repeta ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru