Ecclestone: “Cursa din Spania nu va fi anulata”

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.04.2010
Bernie Ecclestone sustine ca Marele Premiu al Spaniei din luna mai nu va fi anulat, desi echipele sunt blocate in China din cauza norului de cenusa provenit din Islanda.

Norul de cenusa ce acopera in mare parte continentul european a determinat anularea celor mai multe zboruri aeriene, iar echipele din Formula 1 au ramas in prezent blocate la Shanghai.

In acest moment nu este cunoscuta data la care echipele vor putea reveni in Europa, insa Bernie Ecclestone este convins ca Marele Premiu al Spaniei, programat peste 3 saptamani, se va desfasura conform programarii initiale.

“Sunt sigur ca totul va fi bine. Nici nu se pune problema sa anulam Marele Premiu al Spaniei. Bineinteles, toata lumea are probleme, dar vom gasi o cale sa ajungem acasa”, a declarat detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

In acest moment, echipele au doua probleme majore: prima consta in transportarea monoposturilor la sediile din Europa, iar a doua in trimiterea acasa a personalului. Avioanele care transporta monoposturile si echipamentele echipelor sunt blocate in Europa, iar in cazul in care zborurile aeriene spre Marea Britanie vor fi interzise pentru alte cateva zile se va apela cel mai probabil la o solutie de compromis prin transportarea acestora direct la Barcelona.

Situatia este insa complicata de faptul ca aproape toate echipele pregatesc update-uri majore pentru monoposturi, care nu ar putea fi aplicate daca masinile vor ajunge la Barcelona direct de la Shanghai.

In ceea ce priveste personalul, Ferrari, McLaren si Lotus au decis deja sa inchirieze avioane de tip charter pentru a-si trimite angajatii acasa, insa zborurile vor avea loc cel mai devreme miercuri dimineata si numai daca norul de cenusa se va dispersa.

In schimb, Red Bull ar putea pela chiar la trenul expres ce traverseaza Siberia pentru a ajunge la sediul din Marea Britanie.

Norul de cenusa ce afecteaza Europa are deja efecte vizibile asupra calendarului competitiilor din sporturile cu motor. Cursa de MotoGP de la finalul acestei saptamani ce urma sa se desfasoare in Japonia a fost amanata pentru luna octombrie, intrucat echipele nu pot decola spre Asia.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru