Ecclestone: "FOTA este o asociaţie care nu-şi are rostul"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.09.2011
Bernie Ecclestone susţine că FOTA, organizaţia care apără interesele echipelor din Formula 1, este o asociaţie inutilă.

Echipele din Formula 1 s-au reunit în anul 2008 în cadrul Formula One Teams' Association (FOTA) cu scopul de a reprezenta o singură voce în negocierile cu Bernie Ecclestone pentru veniturile obţinute din drepturile comerciale ale Formulei 1.

Împreună cu FIA, cele două părţi se apropie de renegocierea Acordului Concorde, care urmează să expire la sfârşitul anului viitor. Unirea echipelor a atras în mod inevitabil nemulţumirea lui Ecclestone, care continuă să afirme că FOTA este o asociaţie inutilă.

"Încerc să nu mă gândesc la ei. Este o asociaţie care nu-şi are rostul, formată din oameni care ar trebui să se concentreze să pună monoposturi rapide pe grila de start. Ei nu trebuie să se gândească la asta (n.r - la aspectele financiare). Eu mă ocup de asta, aşa că există suficiente resurse financiare", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Declaraţiile sale vin în contextul în care echipele intenţionează să solicite o creştere de la 50% la minim 75% din veniturile obţinute de CVC Capital Partners din vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1.

În prezent, toate echipele sunt reprezentate în FOTA, cu excepţia celor de la Hispania Racing.

Via | Formula1

Taguri: Ecclestone, FOTA

Comentarii (2)

  • Mare tupeist
    Moshulika Bernie, pt pensie nu-ti mai trebuie 50%
    Echipele duc tot greul: investesc, risca, dezvolta, ele si ar trebui sa stranga roadele muncii lor
    8 0
  • enervant
    Piticul asta infatuat si ahtiat dupa bani ma calca pe nervi. FOTA a luat nastere din dorinta echipelor de a stavili abuzurile de putere ale unui individ care nu se stie cum a ajuns in fruntea F1. De fapt se stie , prin masinatiuni si trisaj. Fara marile echipe si constructori ar avea pe grila doar echipe gen HRT, Virgin si TEAM Lotus asa ca sa mai taca din gura.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru