Ecclestone: "Nu putem anula cursa din Bahrain"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.04.2012
Bernie Ecclestone susţine că nu va anula cursa din Bahrain, întrucât protestele nu au legătură cu competiţia, chiar dacă Force India nu a participat la a doua sesiune de antrenamente.

Bernie Ecclestone nu este îngrijorat de decizia celor de la Force India de a renunţa la ultima sesiune de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al statului Bahrain din motive de securitate.

Chiar dacă presa internaţională a relatat că şi un grup de mecanici de la Sauber a fost implicat într-un incident neplăcut în noaptea de joi, britanicul susţine că nu există niciun motiv pentru care cursa de duminică să fie anulată.

"Nu pot să anulez cursa. Nu are nimic de-a face cu noi, cu cursa. Suntem aici, avem o înţelegere să fim aici şi suntem aici. Autoritatea sportivă naţională din această ţara poate face o solicitare la FIA dacă vor să anuleze cursa", a declarat el.

În condiţiile în care Ecclestone refuză anularea cursei, soarta Marelui Premiu al statului Bahrain este în mâinile autorităţilor locale. Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa, Prinţul Coroanei din Bahrain, susţine însă ca o astfel de decizie nu este posibilă pentru că ar oferi şi mai multe credibilitate protestatarilor.

"Cred că anularea cursei ar creşte puterea extremiştilor.

Cred că pentru noi, care încercăm să ieşim din această situaţie politică, păstrarea cursei ne permite să realizăm o punte de legătură între comunităţi prin care facem oamenii să lucreze împreună. Ne permite să sărbătorim naţiunea ca o idee pozitivă, nu una care să dividă. Cred că menţinerea cursei a prevenit că extremiştii să facă ceea ce cred ei că trebuie să facă pentru a atrage atenţia lumii", a precizat el.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (2)

  • trebuie sa-ti creasca ciuperci pe creier sa-ti arda de proteste in loc sa vezi formula 1,chiar si calendarul maya au pus apocalipsa dupa ultima etapa din formula 1
    1 0
  • capitalismu' asta...
    Omul asta face orice pentru profit. Inclusiv risca viata si integritatea celor care sunt legati de formula 1. Cred ca afirma ca doar autoritatile locale pot anula cursa doar pentru ca acestia vor trebui sa plateasca penalitati in caz de anulare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru