Ecclestone propune ca echipele să nu aibă nicio influenţă asupra regulamentului

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone consideră că regulamentul ar trebui stabilit doar de FIA şi Formula One Management, fără niciun aport din partea echipelor.

Statutul actual al Formulei 1 prevede că regulamentul este stabilit iniţial în cadrul Grupului de Strategie, din care fac parte inclusiv cele mai influente şase echipe din competiţie.

Bernie Ecclestone este însă nemulţumit de faptul că echipele pot decide regulamentul şi oferă ca exemplu că Mercedes, care domină Formula 1 în prezent, se opune oricăror schimbări.

"Este foarte dificil pentru constructori să vină cu o idee. Dacă eşti Mercedes nu vrei să schimbi nimic. La întâlnirea trecută a Grupului de Strategie nu s-a decis nimic, nici măcar data următoarei întâlniri. Am fi putut vota ceva, dar nu s-a întâmplat nimic", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
În acest sens, Ecclestone consideră că regulament ar trebui stabilit doar de FIA, în calitate de organizator al competiţiei, şi de Formula One Management, numele companiei care stabileşte acordurile comerciale.

"Ar trebui să nu mai cerem opinii.

I-am spus lui Jean Todt (n.r - preşedintele FIA)) ca voi sprijini orice idee şi ca el ar trebui să sprijine orice idee avem noi. Între noi ar trebui să stabilim că acestea sunt regulile şi că, dacă vrei să faci parte, bine, dacă nu, înţelegem", a adăugat el.

Până în prezent, Red Bull Racing, Toro Rosso şi Pirelli s-au pronunţat deja în favoarea unui astfel de concept pentru stabilirea regulamentului.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • De principiu sportul ar trebui dictat de sportivi. Nu de echipe, pentru ca feicare va fi partinitoare, nu de CVC implicit Bernie, pentru ca va urmari doar profit preferabil imediat, si nimic altceva. In mod ideal, FIA ar fi in masura sa impuna regulamente, pentru ca este in masura sa sprijine sportul, si sa priveasca si viabilitatea financiara. Si ca FIA sa poata lua deciziile corecte ar trebui sa existe in continuare Grup de Strategie si FOA, Asociatia Pilotilor, etc. care fiind direct implicate, sa propuna FIA solutii, idei, directii, etc, dar cu drepturi doar consultative si nu drept de vot real, eventual doar in cazul unei unanimitati.
    Sweet dreams....
    6 0
  • Ha,ha,ha...
    De cand au introdus chestia aia cu "reducerea costurilor" totul este interpretabil,in sensul ca se apeleaza des la "e prea scump" pentru a schimba sau implementa o modificare sau alta in regulament...si costurile nu au nici o legatura,este doar interesul astuia si al echipelor (mari)!
    Politica si interese financiare,la asta se rezuma F1 in zilele noastre,dar e o chestie generalizata in sport,din pacate pt noi,din fericire pt cativa...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru