Ecclestone propune renuntarea la bugetul maxim!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 21.06.2009
Bernie Ecclestone sustine ca actualul conflict din Formula 1 poate fi incheiat prin renuntarea la implementarea unui buget maxim concomitent cu garantia constructorilor ca vor participa in Marele Circ cel putin 5 ani.

Dupa cateva zile in care a refuzat sa comenteze intentia echipelor de a organiza propriul campionat, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor coemrciale ale Formulei 1, da primele semne ca este de partea constructorilor.

Britanicul a propus ca FIA sa renunte la ideea unui buget maxim anual, insa numai in cazul in care marile echipe vor garanta prezenta in Formula 1 pentru cel putin 5 ani.

"Am ceva simpatie pentru echipe. Nimeni nu vrea sa i se spuna cum sa-si gestioneze banii. Eu spun ca echipele pot cheltui cat vor daca confirma ca vor fi in F1 pentru 5 ani", a declarat Ecclestone pentru postul de radio BBC.

De altfel, echipele au anuntat anterior ca vor garanta prezenta in F1 pana in 2012 daca cererile lor vor fi acceptate. Declaratiile sale vin in contextul in care FIA a introdus un buget maxim anual de 40 de milioane de euro pentru sezonul 2010, iar compromisul de a mari limita la 100 de milioane de euro nu a fost acceptat de echipe.

Totusi, implementarea unui buget maxim este numai unul dintre motivele pentru care 8 echipe au inceput pregatirile pentru organizarea unei competitii paralele, alte nemultumiri fiind legate de modul in care FIA guverneaza regulamentul si, mai ales, de repartizarea banilor proveniti din drepturile TV.

Chiar daca admite ca situatia este inca foarte complicata, Ecclestone ramane increzator ca echipele si FIA vor ajunge la un compromis.

Pe de alta parte, el a sugerat ca FIA si Formula One Management nu pot fi indepartate de la guvernarea si gestionarea celei mai importante competitii din sporturile cu motor. "Vom face tot ce putem. Sunt sigur ca vom gasi o cale. Suntem noi (n.r - detinatorii drepturilor comerciale), federatia si echipele si ar trebui sa ramana la fel. Cred ca pana la urma oamenii vor avea suficienta intelegere pentru a nu distruge aceasta afacere. Toata lumea ar trebui sa stea la locul lui si sa isi faca treaba. Tot felul de oameni au idei despre ce ar trebui sa se intample si ce nu, dar in cele din urma totul se va rezolva", a adaugat el.

Chiar daca Max Mosley, presedintele FIA, este vazut drept principalul vinovat pentru scandalurile din Formula 1, Ecclestone sustine ca acesta a avut numai intentii bune. "Este dificil pentru unii sa inteleaga ca totul a inceput pentru ca Mosley a vrut sa salveze banii echipelor pentru a nu parasi afacerea.

A facut foarte multe lucruri bune pentru Formula 1", a incheiat Ecclestone.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • numai mizerii
    degeaba nu limiteaza bugetul daca in fiecare an din cei 5 apar noi reguli cretine ce strica spectacolul in loc sa-l imbunatateasca; ma gindeam eu ca era prea frumos ca echipele sa-si creeze propria competitie...din pacate asta e lumea in care traim :(
    0 0
  • banii !
    Bernie uita sau ocoleste fondul problemei, banii ce vin din acest circ. El ar face orice numai sa ramana cel ce aduna banii si ii imparte cum vrea el si cui vrea el. Noul acord Concorde impune si o noua grila de distribuire a veniturilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru