Ecclestone propune un sunet artificial pentru motoarele din 2014

de Daniel Popescu
Joi, 04.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone consideră că motoarele care vor fi introduse anul viitor în Formula 1 ar putea avea un sunet amplificat artificial pentru a fi la fel de "melodioase" ca cele din prezent.

Principala temere legată de trecerea la motoare V6 de 1.6 litri în sezonul 2014 al Formulei 1 este că sunetul acestora va fi semnificativ mai modest decât cel al unităţilor V8 de 2.4 litri utilizate în prezent.

Chiar dacă Mercedes şi Renault au făcut deja demonstraţii care arată că diferenţele nu vor fi majore, Bernie Ecclestone continuă să fie îngrijorat că numărul spectatorilor de la curse va înregistra un declin din cauza noilor motoare. Principalul motiv este că regulamentul iniţial prevedea că motoarele vor avea turaţia limitată la 16.000 de rotaţii pe minut, însă FIA a redus ulterior această valoare la numai 15.000 de rotaţii pe minut.

"Trebuie să ne asigurăm că motoarele vor ajunge la 16.000 de rotaţii pe minut. Aceasta a fost înţelegerea, dar acum ştim că nu vor avea nici pe departe această turaţie. Nivelul curgerii combustibilului a fost agreat, aşa că nu putem ajunge la 16.000 de rotaţii pe minut nici dacă avem rezervoare mai mari.

Poate le putem face să sune la fel ca actualele motoare", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Ecclestone merge chiar mai departe cu presupunerile şi spune că furnizorii de motoare s-ar putea retrage din Formula 1 dacă noile unităţi V6 de 1.6 litri nu se vor ridica la înălţimea aşteptărilor.

"Pericolul este că se va întâmpla ceea ce se întâmpla întotdeauna cu furnizorii de motoare.

Dacă nu funcţionează cum trebuie vor pleca", a mai precizat el.

Formula 1 va avea anul viitor doar trei furnizori de motoare după retragerea celor de la Cosworth, însă Honda va reveni în competiţie în 2015 în cadrul unui parteneriat cu McLaren.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Eu am o idee si mai buna: sa angajeze un tip in cabinele de comentariu ale fiecarei televiziuni care sta si imita in voce de cap vechile sunete de motoare. Ar iesi si mai iefin, nu?
    17 5
  • hahaha
    Eu propun urmatoarele modificari:

    - sa inlocuiasca motoarele pe benzina cu motoare electrice de la un mixer de bucatarie de inalta performata.
    - sa puna niste boxe mari Genius pe fiecare masina, din care sa se auda zgomotul vechilor motoare
    - transmisiile TV sa fie pe fast FW 10x ca sa avem senzatia de viteza
    - pilotii sa fie inlocuiti cu fotomodele topless
    - masinile sa fie conduse de la boxe de catre sefii echipelor cu 2 telecomenzi, una in mana dreapta si alta in stanga
    - Sa fie interzise ordinele de echipa, oricum drepata o sa fie mereu pilotul numarul unu
    34 2
  • mirel_f1
    Mosu Ecclestone e nebun,o zicala romaneasca spune ca omu dupa ce imbatraneste se prosteste,asta chiar a luato pe ulei cum sa ceri asemenea aberatii furnizorilor de motoare f1 nu mai bine lasa el actualele motoare v8....
    4 2
  • Eventual , gazele de esapament sa aiba miros de trandafir.
    3 1
  • iceman
    @mirel_f1 nu mosul hotaraste ci FIA
    2 1
  • andrey_1293
    Zice ca e ingrijorat ca scade audienta. Pai cred si eu ca e ingrijorat cand pe zi ce trece, F1 e transformata din regina sporturilor cu motor in codasa sporturilor cu motor. Vor baga motoare de masini de tuns iarba cu sunet de blender. Mi se pare si normal sa nu mai fie audienta. Ca sa nu se mai ingrijoreze, mai bine face presiuni sa se revina la motoare mari V10, V12 de 3-4 litri si sa vedeti atunci ce o sa intre fanii si pe pista sa se uite la curse.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru