Ecclestone scapă de închisoare: procurorii germani au acceptat compensaţii de 100 de milioane de dolari

de Daniel Popescu
Marti, 05.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii germani care îl acuzau pe Bernie Ecclestone de dare de mită au acceptat să închidă cazul după ce Bernie Ecclestone a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari.

Esential 44 de milioane de euro este mita pe care a platit-o Bernie Ecclestone unui bancher german
100 de milioane de dolari va plati Bernie Ecclestone pentru a fi achitat in procesul de dare de mita
Bernie Ecclestone este la un pas să fie achitat în procesul de dare de mită după ce a ajuns la un acord cu procurorii germani.

Acuzat că a oferit mită 44 de milioane de euro unui bancher german pentru a facilita achiziţionarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 de către fondul de investiţii CVC Capital Partners, britanicul a reuşit să ajungă la un acord financiar cu procurorii germani pentru a închide cazul.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, procurorii germani au acceptat să primească o compensaţie de 100 de milioane de dolari pentru a închide cazul. Potrivit legislaţiei germane, procurorii şi apărarea pot semna o înţelegere pentru a închide cazul cu o pedeapsă minoră.

"Prin acest mod de a încheia o procedură nu există niciun verdict asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unui inculpat.

Nu este nici achitat, nici judecat, ci este doar un mod special de a încheia o procedură care în teorie se poate aplica la orce caz", a explicat Andrea Titz, o purtătoare de cuvânt a curţii de justiţie de la Munchen. 

În cazul în care ar fi fost găsit vinovat de dare de mită, Ecclestone risca până la 10 ani de închisoare şi ar fi pierdut controlul asupra Formulei 1.

Via Reuters

Comentarii (17)

  • Sa-i fie tzarana usoara!!!!!!!!!!!
    8 8
  • Bravo lui, e prea shmkr omu"... face parte din elita titanilor omenirii din toate timpurile.
    11 13
  • Halal "justitie" au cei care in frunte cu Merkel ii acuza pe altii de coruptie! Jos coruptia, dar daca se poate sa fie la altii!!
    17 3
  • "mod special de a incheia"...ce-ar fi acum daca Voiculeasca ar face la fel cu DNA-ul? Ce-ar spune lumea?
    15 2
  • ovidiu15081982
    hUOOOOOOOOOOO !!! Rusine justitie germana ! Daca era la noi era langa Jiji !!
    15 4
  • Deci un lucru este clar in Germania, daca nu esti acuzat scapi iar procurorii fiind reprezentantii legii au considerat ca EcclerStone este "nevinovat", si asta evident contra sumei "modice" de 100 mil eu. In concluzie poti fi catalogat un infractor doar pana ii platesti pe procurori ca sa-si retraga acuzatiile.
    Pana aici sa zicem ca m-am prins de idee, insa cum ramane cu definitia procurorului care spune:
    (Procurorul (din franceză procureur) este un magistrat, acuzator public într-un proces, fiind un reprezentant al procuraturii / parchetului la judecată. El supraveghează justa aplicare a legii și reprezintă interesele statului într-un proces).
    In concluzie interesele statului German sunt sa aduca cati mai multi bani la bugetul statului si asta in ciuda faptului ca infractorul este stabilit clar fara drept de apel.
    13 4
  • Sumi, taci ma, ca tot el l-a facut si pe schumacher campion, frustratule.
    8 10
  • Era imposibil sa il bage pe Ecclestone la zdub pt ca e dat dreacu nu il comparati cu Voiculescu si cu Becali.La bani lui nici nu se punea problema sa ii puna cu bratarile la maini.Dar fata de astia din romania sigur a mai avut si niste pile pe acolo pe la DNA.Si aceste actiuni sunt legale daca va veti cerceta imi veti da dreptate
    5 2
  • deci procurorii care il anchetau de spaga au luat spaga sa accepte intelegerea cu cele 100 000 000 $
    4 0
  • @"@"
    In primul rand nu sunt frustrat ( ptr. ca nu am de ce) si in al doilea rand Schumacher a ajuns campion mondial ptr. ca a avut sange in banana fata de unii dintre pilotii actuali din F1.
    Dar unui obscur anonim care se ascunde in spatele unei simple litere de taste nu am de ce ma justifica nu?
    Iar daca nu esti deacord cu teoria mea privind "politica" Merkeliana no problem, nimeni nu te opreste sa vi cu contra argumente ptr. ca asta nu inseamna ca-i pupi poala libidinosului de Ecclestone.
    So, no offense dude!!
    9 3
  • Abia astept ca Uniunea Europeana si Germania sa ne spuna cat de corupta e Romania...
    8 2
  • Dai ma in fasole Ferr1, nu vezi ce fac si acum? Pe deoparte spun ca vor da sanctiuni Rusilor si pe de alta parte pe ascuns le livreaza armament. Asa au facut si in al doilea razboi mondial sub Germania nazista si ai vazut ce iesit la urma. Sa nu pateasca la fel si cu stalinistul asta de Putin.
    7 1
  • @Sumi Germania si SUA sunt ca doua curve care sustin ca sunt virgine :))
    Sa nu ne imbatam cu apa rece. Interesele financiare ale unor persoane sunt mai presus decat orice, chiar si mai presus decat un stat ca Germania sau SUA. Rusia nu e vreo Ucraina care sa planga pt sanctiunile lu' peste :)) Vorbesti despre Rusia de parca mUE si SUA sunt parintii, iar Rusia copilul urecheat ca s-a jucat cu chibritul.
    3 0
  • Ma voi sunteti redusi, de-asta germania este cu un secol inaintea noastra, pentru ca stie cum sa cumuleze bani rapid din orice posibiliati, sunt 100 milioane $ frate, inca 2, 3, 4 magnati ca bernie si se misca pib-ul pozitiv, cu ce ma incalzeste pe mine ca e gigi si nastase sunt la racoare??? a? Cu nimic ...ia-le frate banii si fa ceva pt natia asta incapabila, ii tine la racoare, mai cheltuie si bani statul cu ei si in plus astia mai si pierd in afaceri, cine se bucura? Fraierii, ca asa e in tenis! Vai mama noastra! Vedeti ca Putin in 2012 a eliberat 100 de magnati gen gigi becali din inchisori, i-a chemat la el si le-a ordonat: faceti bani pentru rusia! Interesati-va si vedeti ca am dreptate! Si daca tot ati innebunit de tor cu formula1 urmariti filmul ayrton senna realizat in 2012 cu declaratiile reale ale lui senna sa vedeti ca f1 a fost dintotdeauna o mafie si asa va fi mereu, o lalaiti aiurea in boscheti ca prostii.
    5 6
  • Nasu mare
    Da mai nasule, dar asta inseamna ca cine are bani poate fura, delapida si ucide ca deh are bani iar actul de justitie este strans corelat cu PIB-ul unei tari? Hai sa fim seriosi. Da sunt de acord, ia-le frate bani si baga-i in puscarie, de ce sa fie incarcerat doar taranul care fura o gaina ca sa nu-i moara puradeii de foame?
    Cat despre formula 1 , spune-mi tu in care sport nu exista mafie? Incepand de la fotbal si mergand pana la box.
    3 0
  • Da, asa "afacere " si eu as incheia sa investesc 144 mil de dolari ( 44 de mil de dolari mita, cu scopul de a uşura vânzarea cotei de 48 la sută din drepturile comerciale ale F1, care se afla în portofoliul băncii, către CVC Partners, fondul de investiţii britanic si 100 mil pentru a i se retrage acuzatiile) si sa castig 839 de milioane de dolari privind drepturile comericale au fost vândute ulterior.
    3 0
  • @nasu - tu nu te intrebi cum ajung oamenii astia de care vorbesti sa faca atatia bani? Mai ales in Romania. Statul e cel mai usor de tras in piept. Ei fura de la stat mai baiatule, asa sta treaba. Astia fura banu poporului, a oamenilor de rand ca noi care se chinuie luna de luna sa fie la zi cu toate cheltuielile ca altfel te umple de penalitati si iti ia si painea de la gura. Asa se face banul la noi. Si atunci cu ce ma incanta pe mine ca ala fura si din cat fura el tu poate reusesti sa il prinzi la un moment dat si il pui sa plateasca pentru o "afacere" pentru care te-ai judecat cu el nu stiu cati ani? Pe ce lume traiesti? Inclusiv legile le fac in interesul lor sa poata scapa si fura cat mai usor. Capusele economiei. Astia iti pun economia in cap nu o ajuta. Tu chiar crezi ca persoanele astea care aduc atata "profit" tarii, isi achita darile catre stat?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru