Ecclestone sugerează excluderea Turciei din calendar

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.10.2010
Bernie Ecclestone a sugerat ca Turcia va fi exclusă din calendarul competiţional pentru a face loc curselor din SUA şi Rusia.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, continuă să facă calcule privind structura calendarului competiţional.

Odată cu pătrunderea în calendar a unor ţări precum India, SUA şi Rusia, devine inevitabil ca cel puţin un circuit european să fie exclus din competiţie. Britanicul, care va împlini 80 de ani la sfârşitul acestei luni, nu a ezitat să arunce noi săgeţi în direcţia circuitului de la Spa-Francorchamps, despre care afirmă că nu ar rezista în calendar dacă nu ar fi sprijinit de guvernul belgian.

"Dacă nu ar fi fost susţinut de guvernul de acolo, probabil că ar dispărea din calendar, pentru că nu şi-ar putea permite (n.r - din punct de vedere financiar). Este un circuit bun numai pentru cei care concurează acolo. Circuitul face diferenţa între băieţi şi bărbaţi şi este unul dintre circuitele clasice. L-am păstrat, dar până acum aveam doar 16 curse. Anul acesta sunt 19 şi anul viitor, cu India, vor fi 20. Nu este un număr magic, este vorba despre viabilitatea comercială", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian.

În contextul în care este determinat să nu extindă calendarul la peste 20 de Mari Premii, Ecclestone a admis că una dintre cursele europene va fi eliminată, cel mai probabil Turcia.

"Poate cineva va decide că trebuie să facă o pauză pentru că nu funcţionează din punct de vedere comercial.

Un bun exemplu este Turcia. Au construit un circuit incredibil şi ar putea fi chiar cel mai bun, dar nu există un entuziasm major din partea publicului. Nu ştiu de ce", a adăugat el.

Circuitul de la Istanbul a debutat în calendarul Formulei 1 în 2005 şi este considerat cea mai bună creaţie recentă a arhitectului german Hermann Tilke, în primul rând datorită spectaculosului viraj 8 format din trei viraje de mare viteză în care piloţii concurează cu pedala de acceleraţie la maxim.

Via | The Guardian

Comentarii (4)

  • da, da
    "Poate cineva va decide că trebuie să facă o pauză pentru că nu funcţionează..." - poate ar fi mai bine sa faca el o pauza ... definitiva!
    7 0
  • Massa
    Massa nu o sa fie prea fericit cand aude de asta :))
    3 0
  • Pai cine a adus Turcia in F1? Nu tot el? Si daca SUA si Rusia nu vor avea succes cine va fi de vina? Bine ca sunt circuitele alea de la arabi sau din Asia bune.
    Cat va fi el la conducere nu vom avea spectacol in F1.Fel si fel de circuite exotice unde este o plictiseala de moarte.Dar el se gandeste doar la bani asa ca daca mai traieste ceva timp vom
    mai vedea in calendarul european doar Monza si Monaco iar restul de curse se vor desfasura pe fel si fel de circuite
    inventate si fara nici un pic de sare si piper.
    6 0
  • bernie si F1
    din cauza puctului de vedere comercial al lui bernie avem la ora asta o gramada de kitschuri de circuite aparute ca ciupercile dupa ploaie(china,singapore,bahrain etc.) in loc sa fie in calendar circuitele clasice din europa.cred ca niste circuite pe care se alearga in motogp ar fi binevenite si in f1.un circuit precum brno,lemans,mugello,assen etc.
    Iar sa pui in discutie scoaterea din calendar a circuitului de la SPA mi se pare...blasfemie pentru orice iubitor de F1.numai bernie poate face asa ceva.
    Consider ca din afara europei ar trebui pastrate decat suzuka(super frumos circuitul!!),canada,malaezia si,poate,korea(pare sa fie un circuit interesant,sa vedem ce va fi,macar coreeni au crescut mult pe piata auto,ar trebui sa fie si interes).In rest....OUT,ca si bernie,ca ni s-a luat de toate reducerile lui de costuri si circuite goale prin nush ce colt uitat al lumii!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru