Ecclestone vrea să vândă Formula 1 pe bursa din Asia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.11.2011
Bernie Ecclestone a dezvăluit că intenţionează să vândă drepturile de comercializare ale Formulei 1 pe bursa din Singapore sau Hong Kong.

CVC Capital Partners, fondul de investiţii care a cumpărat drepturile de comercializare ale Formulei 1 în 2006, ar putea decide să vândă o parte dintre acestea pe bursa din Asia, pentru a recupera investiţia făcută şi pentru a putea achita datoriile către bănci.

Informaţia a fost dezvăluită de Bernie Ecclestone, reprezentatul companiei CVC în Formula 1, care a nominalizat explicit bursele din Singapore şi Hong Kong.

"Dacă aş vrea să lichidez compania astăzi, aş vinde-o pe bursa din Singapore sau Hong Kong. Dacă CVC vrea să iasă din F1 ar fi mai bine să o scoată pe bursa din Singapore decât să o vândă", a declarat britanicul în vârstă de 81 de ani pentru publicaţia Daily Telegraph.

Declaraţiile lui Ecclestone vin la câteva luni după ce CVC a publicat un document prin care confirmă că analizează o posibilă vânzare a drepturilor TV prin listarea la bursă sau printr-o refinanţare a creditelor contractate pentru achiziţie.

În 2006, CVC a garantat împrumuturile efectuate pentru cumpărarea Formulei 1 cu banii pe care compania urma să-i câştige din comercializarea drepturilor TV.

Decizia de a vinde drepturile TV pe bursa din Asia demonstrează încă o dată importanta pe care acest continent a căpătat-o în Formula 1 în ultimii ani în detrimentul Europei.

Anterior, grupul media News Corporation deţinut de Rupert Murdoch şi-a exprimat interesul de a cumpăra drepturile TV de la CVC.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (4)

  • Ecclestone
    Fa ce-oi face numai sa nu mai fie a ta F1!
    3 2
  • @Ecclestone
    Se pregateste de pensionare
    2 0
  • @F1
    chiar daca merge pe Bursa dupa perioada CVC, nu are legatura asta cu plecarea sau pensionarea lui Bernie. Bernie tot acolo va ramane, in opinia mea daca va mai fiiin stare si-l va ajuta sanatatea... e doar o miscare naturala, normala pt o companie avand in vedere ca a fost detinuta de un fond de investitii. F1 trebuie sa iasa din portofoliul de companii CVC iar asta e cea mai buna solutie posibila in contextul economic international
    0 0
  • ilTBEHaptgKsRYGPrve
    You keep it up now, udnerstand? Really good to know.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru