Echipa Brabham, data in judecata in privinta numelui

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Familia Brabham a anuntat oficial ca a inceput procedurile legale impotriva companiei Formtech, care s-a inscris in sezonul 2010 al Formulei 1 utilizand numele Brabham.

Compania Formtech s-a inscris recent in sezonul 2010 al Formulei 1, manifestandu-si dorinta de a concura in Marele Circ sub numele de Brabham.

Cu toate acestea, familia Brabham a anuntat ca nu are nicio legatura cu aceasta afacere si a confirmat joi seara ca va intenta un proces companiei Formtech pentru incalcarea drepturilor in privinta acestui nume.

"A fost necesar sa incepem actiunea legala impotriva echipei Brabham Grand Prix Limited  dupa ce Formtech s-a inscris in Campionatul Mondial de Formula 1 utilizand acest nume. Familia Brabham a abordat de mai multe ori compania Formtech pentru a rezolva aceasta situatie pe cale amiabila. In absenta unui raspuns din partea echipei, familia nu are alta alternativa decat sa dea in judecata Formtech pentru a-si proteja numele , indiferent daca Formtech va fi acceptata in sezonul 2010 pe 12 iunie. Numele Brabham a fost intotdeauna proprietatea familiei si este trist ca trebuie sa facem pasii necesari pentru a-l proteja", se arata in comunicatul de presa al familiei Brabham.

Brabham este un nume de legenda in lumea Formulei 1, echipa fiind infiintata in 1960 de australienii Jack Brabham si Ron Tauranac.

Brabham a castigat un titlu mondial pentru propria sa echipa in 1966, urmat de Denis Hulme in 1967 si Nelson Piquet in 1981 si 1983. In plus, Brabham si-a adjudecat doua titluri mondiale la constructori in 1966 si 1967, iar statistica mentioneaza pentru echipa 402 curse, 35 de victorii, 120 de podiumuri si 40 de pole positionuri. Brabham a parasit Formula 1 in 1992, Marele Premiu al Ungariei reprezentand ultima cursa la care acestia au luat startul.

Via | Autosport

Taguri: Brabham, inscriere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru