Familia Brabham: "Ne vom apara numele in justitie"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.06.2009
Familia Brabham a anuntat ca va actiona in justitie compania germana care s-a inscris in sezonul 2010 al Formulei 1 utilizand numele faimoasei echipe care a parasit competitia in 1992.

Compania Brabham Grand Prix a anuntat oficial in aceasta dimineata ca a depus actele pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1 sub acest nume, in ciuda faptului ca aceasta nu are nicio legatura cu echipa Brabham care a concurat in Marele Circ intre 1960-1992.

Franz Hilmer, proprietarul companiei germane, a cumparat anterior drepturile de utilizare a numelui Brabham, insa familia Brabham s-a aratat surprinsa si revoltata de faptul ca altcineva incearca sa revitalizeze numele legendarei echipe. Prin intermediul unui comunicat de presa, familia Brabham a anuntat ca va actiona in justitie compania germana pentru a-si proteja numele si reputatia.

"Jack Brabham si familia Brabham isi exprima surprinderea fata de recentele informatii legate de inscrierea comapaniei Formtech in sezonul 2010 al Formulei 1 cu intentia de a concura sub numele de Brabham Grand Prix Limited", se arata in comunicatul de presa al familiei Brabham.

"Familia doreste sa clarifice ca nu este implicata in niciun fel in Brabham Grand Prix Limited si nu a primit niciun fel de consultatie in privinta planurilor companiei de a resuscita acest nume istoric in Formula 1.

Familia va lua masurile legale necesare pentru a-si proteja numele si reputatia".

Brabham este un nume de legenda in lumea Formulei 1, echipa fiind infiintata in 1960 de australienii Jack Brabham si Ron Tauranac. Brabham a castigat un titlu mondial pentru propria sa echipa in 1966, urmat de Denis Hulme in 1967 si Nelson Piquet in 1981 si 1983. In plus, Brabham si-a adjudecat doua titluri mondiale la constructori in 1966 si 1967, iar statistica mentioneaza pentru echipa 402 curse, 35 de victorii, 120 de podiumuri si 40 de pole positionuri. Brabham a parasit Formula 1 in 1992, Marele Premiu al Ungariei reprezentand ultima cursa la care acestia au luat startul.

Via | UpdateF1.com

Taguri: Brabham, inscriere

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Brabham
    Super tare, nici nu s-au inscris bine si gata au inceput scandalurile. Formula 1... zici ca este o revista de scandal...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru