OFICIAL: Brabham s-a inscris in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.06.2009
Brabham Grand Prix a confirmat oficial ca a depus documentatia necesara pentru inscrierea in sezonul 2010, la numai o zi dupa aparitia primelor speculatii pe aceasta tema.

Publicatia elvetiana Motorsport Aktuell a anuntat miercuri inscrierea companiei Brabham Grand Prix Limited in sezonul 2010 al Formulei 1, devenind astfel una dintre potentialele noi echipe ale competitiei.

Informatiile au fost confirmate joi dimineata, cand compania in cauza a emis un comunicat de presa pe aceasta tema, anuntandu-si astfel intentia de a concura in sezonul 2010 cu o limita de buget de 40 de milioane de lire sterline.

"Echipa Brabham Grand Prix are placerea sa anunte ca a aplicat pentru sezonul 2010 al Formulei 1 sub regulamentul bugetului maxim. Apreciem regulamentul FIA pentru echipele care utilizeaza bugetul maxim si suntem convinsi ca limitarea bugetului este o obligatie contemporana, urmand sa aiba drept efect revitalizarea Formulei 1. Am fi bucurosi sa intram in Formula 1 ca o echipa care concureaza cu buget maxim", se arata in comunicatul de presa al companiei.

Brabham sustine ca are fondurile necesare pentru a concura in Formula 1 intre sezoanele 2010-2012. Drepturile pentru numele Brabham apartin unei companii germane care furnizeaza componente pentru industria auto, fiind condusa de Franz Hilmer.

Germanul a cumparat anul trecut la licitatie toate bunurile defunctei echipe Super Aguri, care s-a retras din competitie in 2008. De altfel, noua echipa ar urma sa aiba sediul central la Leafield si sa fie condusa de team managerul Mark Preston, care a avut un rol identic la Super Aguri.

Brabham este un nume de legenda in lumea Formulei 1, echipa fiind infiintata in 1960 de australienii Jack Brabham si Ron Tauranac. Brabham a castigat un titlu mondial pentru propria sa echipa in 1966, urmat de Denis Hulme in 1967 si Nelson Piquet in 1981 si 1983. In plus, Brabham si-a adjudecat doua titluri mondiale la constructori in 1966 si 1967, iar statistica mentioneaza pentru echipa 402 curse, 35 de victorii, 120 de podiumuri si 40 de pole positionuri. Brabham a parasit Formula 1 in 1992, Marele Premiu al Ungariei reprezentand ultima cursa la care acestia au luat startul.

Numarul total al noilor echipe inscrise in sezonul 2010 a ajuns astfel la 9. Iata lista completa a echipelor care s-au inscris pentru sezonul urmator al competitiei, cu mentiunea ca FIA va anunta echipele participante in sezonul 2010 al Formulei 1 pe 12 iunie.

 Echipa
 Brawn GP
 Red Bull Racing
 Toyota
 Ferrari
 McLaren
 Renault
 Williams
 BMW-Sauber
 Toro Rosso
 Force India
 Campos Meta 1
 Team USF1
 Litespeed
 Prodrive
 Lola
 Superfund
 Epsilon Euskadi
 N.Technology
 Brabham
 March*

 

* March nu a confirmat oficial inscrierea in sezonul 2010.

Via | Autosport

Taguri: Brabham, inscriere

Comentarii (3)

  • interesant..
    la anul s-ar putea sa avem surprize.Din nou:)..
    0 0
  • @modificare
    cineva a uitat un "1" de la 19 echipe, nu 9 :). daca vom avea parte de precalificari se anunta spectacol si inainte de cursa si calificari ...
    0 0
  • @KalEl
    Textul face referire la cele 9 echipe noi care s-au inscris pentru 2010. Cu cele 10 actuale vorbim intr-adevar de 19.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru