Echipele actuale se vor inscrie in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.05.2009
Echipele care concureaza in prezent in Formula 1 se vor inscrie aproape sigur in sezonul 2010 al competitiei, Toyota fiind singura posibila exceptie.

Dupa mai multe saptamani in care viitorul Formulei 1 a fost in pericol, echipele si FIA sunt foarte aproape de semnarea unei intelegeri in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

Acest lucru va permite actualelor echipe sa continue participarea in Formula 1, dupa ce anterior cinci dintre acestea au amenintat ca se vor retrage din competitie in lipsa unui acord cu FIA.

Williams a fost prima echipa care a depus actele pentru inscriere, iar presa a speculat joi ca Force India si Brawn GP vor face curand acelasi lucru. Potrivit ultimelor informatii, Ferrari, McLaren, BMW, Renault, Red Bull si Toro Rosso se vor inscrie la randul lor in sezonul 2010, insa este posibil ca aceste echipe sa conditioneze prezenta in F1 de o intelegere privind modul in care se stabileste regulamentul competitiei.

Pe de alta parte, se vehiculeaza ca Toyota s-ar putea retrage oficial din Formula 1 din cauza crizei economice care a afectat constructorul japonez.

Nicio echipa nu a comentat aceste speculatii, insa se anticipeaza ca FOTA si FIA vor emite comunicate de presa pe aceasta tema fie vineri, fie sambata.

Inscrierile pentru sezonul 2010 se vor incheia vineri, 29 mai, la ora 23:59.

Via | F1Way

Comentarii (2)

  • joc de glezne;)
    n-aveam nici cel mai mic dubiu ca existenta F1, in actuala configuratie, este periclitata.Sper ca speculatiile si discutiile pe tema asta s-au incheiat,cel putin aici:)
    0 0
  • DUBIU ? nici EU
    Dar nu este normal ca Ferrari,Renault,Mercedes sau BMW sa le vezi intr-o competitie ce se numeste FORMULA 1 adica hi-teck in cercetare si domeniu auto care investesc anual in cercetare (doar) , cat bugetul acestor echipe ce isi au sediul ipotetic vorbind intr-un apartament de bloc pe multi ani de acum incolo,Atunci cu acest buget limita poate o echipa de apartament sa bata Ferrari sau una dintre echipele mari si se vor bate cu "CARAMIDA IN PIEPT" ca sant mai bune , dar acest lucru nu va fi adevarat nici peste 100 ani ,doar in Formula gt. si alte competitiide acest gen , asa ca nu faceti din FORMULA 1 o competitie de duzina obligandui pe marii constructori la bugete limita pt. ca nu va mai fii o competitie de top.Pe strada nu vezi zilnic un Ferrari ,Mclaren sau o alta masina de top de aceea mergem la f 1.Cercetarea lui Renault, BMW,Ferarri sau DTM-ul lui Mercedes {ca ei dicteaza in acest campionat) se face pe bani foarte multi aceste date din aceste campionate monomarca sant analizate si implementate si in F1.Toate ca toate Ford are un management foarte bun nu se sfarma sa faca o masina competitiva in F 1 cerceteaza doar motoare si se pare ca prins un contract prin divizia sa COSWORTH pe cativa ani buni ,dar oare gigantii sant curiosi de aceste motore? ................io zoc ca doar firmele de APARTAMENT.Aceasta este doar o parere si este a mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru