Echipele ar putea organiza o gala de lansare a monoposturilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.10.2009
Echipele din Formula 1 analizeaza posibilitatea de a lansa in comun monoposturile din sezonul 2010 in incercarea de a reduce costurile.

In mod traditional, echipele din Formula 1 isi lanseaza individual monoposturile cu care vor concura in sezonul urmator, iar granzii McLaren si Ferrari obisnuiesc sa organizeze aceste evenimente cu mult fast si, implicit, cu costuri foarte ridicate.

Acordul incheiat recent cu FIA privind reducerea costurilor, dar si criza financiara care afecteaza economia mondiala au determinat echipele sa analizeze oportunitatea de a lansa toate monoposturile pentru sezonul 2010 in cadrul unei gale comune, aceasta urmand sa aiba costuri mult mai mici.

Mai multe echipe din Formula 1 au inceput sa evite lansarile fastuoase inca din acest an. Echipe precum Williams, Renault sau Toro Rosso si-au lansat monoposturile pentru 2009 chiar pe circuit cu ocazia unor sesiuni oficiale de teste, in timp ce Toyota a ales sa isi prezinte in premiera noul TF109 pe site-ul sau oficial de internet. Pe de alta parte, o astfel de festivitate ar intari perceptia publica despre unitatea existenta in prezent intre echipe, mai ales in contextul conflictului din acest an cu forul mondial.

Singurul impediment care ar putea sta in calea unei astfel de gale este reprezentat de ziua aleasa pentru lansare, intrucat marile echipe finalizeaza mai repede noile monoposturi decat echipele mici, care au parte de mai putine resurse.

Totusi, evenimentul ar putea avea loc la inceputul lunii februarie, intrucat prima sesiune de teste premergatioare noului sezon va avea loc doar in a doua luna a anului 2010.

Via | FOTA

Taguri: FOTA, lansare

Comentarii (1)

  • Superrrrrrrrrrr
    Atunci MP4-25 le va eclipsa pe toate :X
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru