Echipele au respins reintroducerea testelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au refuzat propunerea făcută de Ferrari pentru reintroducerea testelor în timpul sezonului, însă sunt de acord cu implementarea unui sistem de puncte de penalizare pentru piloţi.

Esential 3 este numarul echipelor care au votat pentru reintroducerea testelor in timpul sezonului
Cele 11 echipe din Formula 1 au suspus miercuri la vot propunerea înaintată de Scuderia Ferrari cu privire la reintroducerea testelor în timpul sezonului, la patru ani după adoptarea măsurii cu scopul de a reduce costurile.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Sauber şi Toro Rosso au fost singurele echipe care au sprijinit iniţiativa, fiind şi singurele echipe cu excepţia Scuderiei care utilizează motoare Ferrari. Iniţial, presa internaţională a speculat că există patru echipe care sunt în favoarea revenirii testelor în timpul sezonului.

Rezultatul votului nu reprezintă o surpriză, întrucât cele mai multe echipe, printre care şi McLaren, s-au opus în mod deschis testelor din timpul sezonului din considerente financiare. Aceste echipe îşi justifica decizia prin faptul că impunerea unor teste în timpul sezonului ar necesita angajarea unei echipe suplimentare de mecanici pentru teste, care ar creşte semnificativ costurile anuale.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, echipele sunt de acord cu ultima propunere a FIA care prevede ca piloţii să primească puncte de penalizare pe superlicenţa care le conferă dreptul de a concura în Formula 1 în cazul unor infracţiuni minore precum depăşirea vitezei maxime în pitlane în timpul antrenamentelor.

La acumularea unui anumit număr de puncte de penalizare, piloţii ar urma să fie suspendaţi în următoarea cursă, sistemul fiind practic asemănător cu cel prin care un şofer al unei maşini de stradă are permisul suspendat pentru cumularea mai multor încălcări ale legislaţiei rutiere.

Totuşi, există încă divergenţe cu privire la modul în care se vor aplica punctele de suspendare, astfel că echipele vor continua discuţiile pe marginea acestui subiect.

Via James Allen

Comentarii (4)

  • Ce o ajuns F1... nici teste nu mai ai voie sa faci... atunci pe ce naiba poti vedea si analiza performantele unui monopost...
    Daca Ferrari are circuit si bani de ce nu au voie ? pt ca nu folosesc si cei de la rbr sau mclaren? cu ce-i de vina Ferrari ca celelalte echipe din F1 nu au bani si circuite, sa nu mai aduc in comentariu si infrastructura necesara...
    Sa vedeti ca mai umpic si cei de la rbr or sa solicite chiar ei teste in timpul sezonului, anul acessta fiind anul in care nu mai au pic de energie in cutie la fel ca si anul trecut si ca totii anii de cand este in F1... cu minciuna le-a mai mers asa, dar acuma, gata.
    11 6
  • S-au oprit testele, R&B este campioana de 3 ani, de ce ar vrea ca Ferrari sa revina la ce a fost .
    5 5
  • ferrari o sa redevina ce a fost cand se va mai naste un schumacher si o sa vina la ei. Cine imi garanteaza mie ca cu teste va face treaba mai buna Ferrari?
    Cand era Schumacher in plina forma era clar, nu prea avea rival in F1. Acum Ferrari sunt departe de a avea cel mai bun pilot. Acum sunt cativa piloti buni relativ egali.
    1 3
  • apacheF!
    @sadox
    ia scoate bani din portofel si plateste tu sesiunile de teste,daca tot te dai asa breaz!
    Cand o sa inteleaga lumea,mai ales din Romania,ca timpurile in care se alergau cu motoare v12,v10,v8,se faceau nspe mii de teste,realimentari in curse,multipli surnizori de pneuri,etc sunt de mult apuse,iar contextul economic,al planetei a condus la aceasta schimbare!
    Formula1,este un sport foarte costisitor,si de aceea alearga spre noi tari,care isi pot permite organizarea unor astfel de curse!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru