Echipele au stabilit programul testelor de iarnă de la Jerez şi din Bahrain

de Daniel Popescu
Joi, 03.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au decis joi programul celor trei sesiuni de teste de iarnă premergătoare sezonului 2014. Acestea vor avea loc pe circuitele de la Jerez şi din Bahrain.

Esential 3 sesiuni de teste vor avea loc inaintea sezonului 2014
12 zile de teste vor cumula sesiunile de teste premergatoare sezonului 0214
Reprezentanţii echipelor din Formula 1 s-au reunit înaintea Marelui Premiu al Coreei de Sud şi au ajuns la un acord final în privinţa programului testelor de iarnă premergătoare sezonului 2014.

Conform unui anunţ anterior, vor exista trei sesiuni de teste de câte patru zile, iar echipele au decis ca ultimele două dintre acestea să aibă loc în Bahrain.

Astfel, prima sesiune de teste va avea loc la Jerez în perioada 28-31 ianuarie şi va fi urmată de două sesiuni de evaluare în Bahrain în perioadele 19-22 februarie şi 27 februarie - 2 martie.

Potrivit lui Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, Bahrain a fost ales ca gazdă pentru teste pentru că este cel mai bun circuit pentru teste din Orientul Mijlociu, în condiţiile în care alternativele erau Abu Dhabi şi Autodromul din Dubai.

"Ideea este că vom intra în anumite temperaturi pentru teste şi, dacă ne uităm la Orientul Mijlociu, Abu Dhabi nu este un circuit bun pentru teste, iar Dubai este un pic de Mickey Mouse.

Cel mai bun circuit pentru teste de acolo este Bahrain, aşa că acesta este motivul pentru care mergem acolo", a declarat britanicul.

În schimb, planurile celor de la McLaren de a efectua un test de 1000 de kilometri cu un monopost din sezonul 2011 pe circuitul de la Austin au fost respinse de echipele rivale. Chiar dacă un astfel de test este regulamentar, echipele au fost nemulţumite că testul ar fi avut loc cu câteva săptămâni înainte de Marele Premiu al Statelor Unite de pe acelaşi circuit.

"Cred că nu are sens să testezi pe un circuit înainte de cursă. Cel mai important lucru este să avem consecvenţă şi înveţi ceva chiar şi atunci când testezi cu un monopost din urmă cu doi ani, chiar dacă vorbim numai despre condiţiile circuitului", a explicat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru