Echipele din Formula 1, invitate sa concureze in Le Mans

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.06.2009
Organizatorii celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans au invitat constructorii din Formula 1 sa concureze in aceasta competitie si sa ajute la refacerea regulamentului.

Conflictul dintre echipele de Formula 1 si FIA pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010 a determinat o parte dintre constructori sa isi reorienteze aspiratiile spre alte competitii din lumea sporturilor cu motor.

Pe langa fondarea unei competitii alternative, una dintre cele mai vehiculate optiuni este participarea in celebra curse de 24 de ore de la Le Mans, organizata de Automobile Club de l'Ouest (ACO).

Remy Brouard, managerul general al ACO, a dezvaluit ca este interesat de intrarea constructorilor din Formula 1 in Le Mans, sugerand chiar ca va asculta dorintele acestora in ceea ce priveste regulamentul tehnic.

Intrebat cati constructori ar putea participa in cursa de la Le Mans, Brouard a replicat: "Nu exista un numar ideal, cu cat mai multi cu atat mai bine. Echipele de Formula 1 sunt binevenite aici. Daca vor sa faca propuneri, le vom asculta", a declarat el.

Brouard a refuzat sa mentioneze daca in prezent poarta discutii cu anumiti constructori din Formula 1, insa mai multe echipe din Marele Circ si-au anuntat anterior intentia de a lua in calcul aceasta oportunitate.

Cel mai sonor nume este cel al Scuderiei Ferrari, echipa ce a confirmat prin vocea lui Piero Ferrari ca analizeaza aceasta opotiune. De asemenea, se speculeaza intens ca Toyota ar putea reveni in aceasta competitie dupa o pauza de 10 ani.

In trecut, cei de la Renault si BMW au concurat cu succes in Le Mans, castigand evenimentele din 1978 si, respectiv, 1999.

Editia din acest an a competitiei va avea loc chiar in acest weekend, startul oficial urmand sa fie dat de Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari. De asemenea, dublul campion mondial Fernando Alonso si-a exprimat interesul de a concura in aceasta competitie in viitorul apropiat.

Chiar daca perspectiva de a concura in Le Mans este foarte atractiva, competitia nu este scutita de scandaluri legate de legalitatea anumitor masini. Chiar la editia din acest an, Peugeot i-a acuzat pe rivalii de la Audi ca incalca regulamentul tehnic prin obtinerea unui avantaj aerodinamic prin intermediul unor apendice atasate aripii fata a masinilor R15.

La fel ca si in cazul dublului-deflector din Formula 1, ACO a declarat masina Audi drept legala, iar Peugeot va face apel la aceasta decizie, astfel ca rezultatul final al cursei din acest weekend ar putea fi oficilizat doar dupa rezolvarea conflictului.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru