Echipele discuta miercuri despre regulamentul tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.07.2009
Echipele din Formula 1 se vor intruni miercuri la Nurburgring pentru a discuta despre regulamentul tehnic pentru sezonul 2010 alaturi de cele trei noi echipe acceptate in competitie.

Dupa ce au castigat razboiul cu FIA pe tema regulamentului pentru sezonul urmator, echipele din Formula 1 au programat o intalnire pe circuitul de la Nurburgring pentru a finaliza cateva aspecte esentiale in perspectiva anului urmator.

La intalnirea prilejuita de Marele Premiu al Germaniei din acest weekend vor lua parte atat echipele FOTA, cat si Williams si Force India, suspendate anterior din organizatie, dar si cele trei noi echipe acceptate de FIA pentru 2010: USF1, Manor si Campos.

Punctul de atractie va fi reprezentat de regulamentul tehnic si de masurile pentru reducerea costurilor, in contextul in care cele trei noi echipe optasera anterior pentru un buget maxim de 40 de milioane de lire sterline, care in prezent a fost eliminat. Constructorii au promis ca noile echipe vor beneficia de asistenta tehnica pentru sezonul 2010, insa pe de alta parte se vehiculeaza ca echipele actuale sunt nemultumite de modul in care FIA a ales includerea echipelor USF1, Campos si Manor pe grila de start.

Pe de alta parte, se anticipeaza ca echipele vor discuta si despre posibila acceptare a noilor team-uri in cadrul FOTA, cu atat mai mult cu cat oficialii echipei Manor spera sa fie primiti in organizatie.

"In prezent nu avem nicio relatie cu FOTA. Cu siguranta nu exista nici antagonism si nici ostilitate in FOTA si eventual am dori sa facem parte din organizatie. Dar cu siguranta trebuie sa ne castigam locul, pentru ca nu ne va fi asigurat pur si simplu", a declarat John Booth, seful echipei Manor.

Via | Motorsport.com

Taguri: FOTA, intalnire

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru