Volkswagen ar vrea un consorțiu german pentru producerea de baterii pentru mașinile electrice: conducerea grupului se va reuni pe 16 noiembrie

de Paul Cosma
Marti, 13.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este deschis la ideea unui consorțiu de constructori germani care să producă împreună bateriile necesare mașinilor electrice. Această variantă urmează să fie discutată pe data de 16 noiembrie, când va avea loc o întâlnire a conducerii grupului VW, potrivit unor surse apropiate de companie.

După ce Herbert Diess a spus presei germane că VW este capabil să producă 50 de milioane de mașini electrice cu ajutorul platformei MEB, au apărut și alte informații cu privire la posibilele intenții ale germanilor în această direcție.

Surse din cadrul Volkswagen spun că oficialii grupului vor lua în discuție, pe data de 16 noiembrie, varianta ca VW să intre într-un consorțiu german care să producă baterii pentru mașinile electrice.

Astfel, VW ar dori să-și reducă dependența față de producătorii asiatici, precum LG Chem. Ideea este susținută și de guvernul german, ce dorește un astfel de consorțiu care să satisfacă cererea de baterii pentru mașinile electrice în Europa.

Autoritățile din Germania au oferit recent un sprijin de un miliard de euro pentru acest proiect.

Via Automotive News

 

Comentarii (3)

  • Aham... titlul știrii trebuia deci să fie:
    *Recenta amendă de un miliard € se întoarce la VW sub formă de subvenție.* :-)
    10 1
  • pentru ce, nu se laudau intr-un articol anterior ca au baterii pentru 50 mil de masini? :)) nu renunta asa repede la service-urile lor si la banii care ii fac de pe urma produselor mediocre exploatate la maxim.
    4 1
  • mircea badea
    deci sa ne asteptam la baterii cu mercur?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru