Echipele pot lipsi de la trei curse in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.02.2010
Noul Acord Concorde prevede ca orice echipa din Formula 1 poate lipsi de la trei curse ale unui sezon competitional.

Grila de start a sezonului 2010 cuprinde nu mai putin de patru noi echipe comparativ cu sezonul precedent, iar speculatiile din presa internationala legate de problemele intampinate de Campos Meta si USF1 sunt din ce in ce mai aprinse.

In mod obisnuit, absenta unei echipe de la un mare Premiu de Formula 1 atrage automat excluderea din intregul sezon, insa lucrurile vor fi diferite intre 2010-2012.

Potrivit declaratiilor lui Bernie Ecclestone, noul Acord Concorde valabil pentru urmatoarele trei sezoane prevede o clauza potrivit careia orice echipa din competitie are libertatea de a lipsi de la trei curse pe sezon. "Nu cred ca ii vom vedea pe cei de la Campos si nici pe americani (n.r - USF1 Team), ne vor cere sa lipseasca de la trei curse. Prin Acordul Concorde, echipele au permisiunea de a absenta de la trei curse", a declarat detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 pentru publicatia britanica Daily Express.

O alta echipa incearca insa sa profite de problemele celor de la Campos si USF1 pentru a concura in Formula 1 chiar din acest sezon.

Stefan GP a cumparat dreptul de a utiliza monopostul si motorul cu care Toyota Racing ar fi concurat in Formula 1 si a anuntat deja ca va testa pe circuitul de la Portimao la finalul lunii.

Se vehiculeaza deja ca Ralf Schumacher, Kazuki Nakajima si chiar fostul campion mondial Jacques Villeneuve sunt in carti pentru a semna contrate cu Stefan GP, in cazul in care sarbii vor primi acordul de a concura in F1.

Via | ESPN F1

Comentarii (1)

  • Foarte tare mosul
    O sa se ajunga la un moment dat sa concureze in F1 cine are chef. Vrei sa stai tot sezonul bine, vrei jumatate nicio problema, nu poti decat o cursa de ce nu?
    Se pare ca senilitatea nu ocoleste nici miliardarii! Bernie e dus si chiar sunt curios cand va fi schimbat...asta daca se va intampla prea curand!
    Deja de Max Mosley am scapat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru