Echipele si FIA, aproape de un compromis

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.05.2009
Echipele de Formula 1 si FIA se indreapta cu pasi mari spre un compromis in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, potrivit unor speculatii din presa internationala.

Echipele de Formula 1 s-au reunit miercuri la Londra in cadrul unei sedinte pentru a discuta pe marginea regulamentului tehnic pentru sezonul urmator.

Pe langa decizia de a suspenda echipa Williams din cadrul Formula One Teams' Association pe motiv ca britanicii au depus deja actele pentru anul viitor, sefii echipelor au ajuns la mai multe acorduri pentru a semna un compromis cu FIA.

Informatiile nu au fost confirmate oficial, insa acestea sosesc la numai cateva zile dupa ce Max Mosley, presedintele FIA, a anuntat ca este dispus sa mareasca bugetul maxim pentru sezonul 2010. Publicatia germana Auto Motor und Sport sustine ca echipele doresc un buget de 100 de milioane de euro pentru 2010, urmat de o limitare drastica in 2011 la 45 de milioane de lire sterline, conform propunerii initiale a FIA.

Implementarea unui buget mai mare pentru 2010 ar putea avea insa efecte negative asupra noilor echipe care doresc sa participe in Formula 1. Acestea ar putea fi dezavantajate de raportul diferit de resurse financiare, insa o posibila solutie la aceasta problema este permisiunea de a utiliza monoposturi construite de alte echipe. In prezent, regulamentul interzice acest lucru incepand din sezonul 2010, insa FIA ar putea accepta o amanare cu un an a acestei decizii.

O alta problema a echipelor este reprezentata de modul in care FIA va verifica respectarea limitei de buget, echipele nedorind implicarea unui contabili externi care sa furnizeze forului mondial date sensibile. In acest sens, echipele propun efectuarea calculelor de catre proprii contabili, supervizati de angajati ai companiei Deloitte, specializata in astfel de probleme. Pana in prezent, niciuna dintre aceste propuneri nu a fost confirmata oficial.

Inscrierile pentru sezonul 2010 se vor incheia vineri, 29 mai, iar pana in prezent doar trei echipe au confirmat depunerea actelor in perspectiva anului viitor: Williams, USF1 si Campos. Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull Racing si Toro Rosso au amenintat ca se vor retrage din F1 daca FIA nu va revizui regulamentul tehnic pentru 2010.

Via | F1-Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru