Echipele vor primi un bonus de 100 milioane de lire

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.08.2009
Compania care detine drepturile de comercializare ale F1 va plati echipelor peste 100 de milioane de lire sterline in schimbul garantiei ca vor ramane in competitie pana in sezonul 2012, potrivit informatiilor dezvaluite de presa britanica.

Publicatia britanica Express sustine ca echipele de Formula 1 au introdus o clauza in Acordul Concorde 2009, potrivit careia CVC, compania care detine drepturile comerciale ale Formulei 1, este obligata sa plateasca echipelor un bonus de peste 100 milioane de lire sterline.

Suma reprezinta de fapt o recompensa pentru faptul ca toate echipele semnatare ale Acordului Concorde au garantat prezenta in Formula 1 cel putin pana la finalul sezonului 2012.

CVC va plati astfel echipelor 107 milioane de lire sterline aferente sezoanelor 2004-2007, suma urmand sa fie pusa la dispozitia echipelor in 5 rate anuale egale in perioada 2008-2012.

Informatia vine in sprijinul echipelor care risca sa ramana fara sponsori in perspectiva sezonului 2010, Brawn GP si Renault fiind printre cele mai mari beneficiare. Brawn GP nu a reusit inca sa gaseasca un sponsor principal pentru anul viitor, in timp ce Renault va ramane fara sponsorul ING la finalul anului, dupa ce olandezii au refuzat sa prelungeasca actuala intelegere.

Toate echipele care vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1, cu exceptia celor de al BMW-Sauber, au semnat cu aproximativ o saptamana in urma Acordul Concorde 2009, documentul care guverneaza competitia.

Via | Eurosport

Taguri: CVC, Concorde, acord

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru