Echipele vor testa pneurile pentru 2014 în antrenamentele din Brazilia

de Daniel Popescu
Vineri, 01.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiecare pilot va avea la dispoziţie două seturi de pneuri de specificaţie 2014 în antrenamentele din cadrul Marelui Premiu al Braziliei.

Esential 2 seturi de pneuri experimentale va avea la dispozitie fiecare pilot in antrenamentele din Brazilia
Pirelli a făcut vineri primii paşi pentru o mai bună pregătire a pneurilor pe care le va furniza în sezonul 2014 al Formulei 1. Producătorul italian a ajuns la un acord cu toate cele 11 echipe pentru a furniza fiecărui pilot câte două seturi de pneuri experimentale dezvoltate pentru sezonul următor.

Fiecare pilot va fi liber să aleagă dacă utilizează pneurile experimentale în prima sau a doua sesiune de antrenamente libere din ziua de vineri. Ideea trebuie aprobată şi de FIA, însă se anticipează că aceasta este o simplă formalitate în contextul iacordului unanim al echipelor.

Chiar dacă va fi un motor V8 cu un nivel diferit al forţei de apăsare aerodinamică, vom putea observa cel puţin câteva aspecte despre cum vor fi pneurile.

Sam Michael
Director sportiv McLaren
Echipele consideră că testele vor fi utile în ciuda faptului că monoposturile de anul viitor vor fi radical schimbate prin prisma introducerii noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.
"Pirelli a făcut acelaşi lucru şi anul trecut şi am obţinut informaţii importante. Chiar dacă va fi un motor V8 cu un nivel diferit al forţei de apăsare aerodinamică, vom putea observa cel puţin câteva aspecte despre cum vor fi pneurile", a declarat Sam Michael, directorul sportiv al echipei McLaren.

Potrivit unor surse din cadrul Pirelli, producătorul italian a făcut progrese şi în privinţa solicitării de a efectua teste înainte de debutul sesiunilor oficiale din luna ianuarie a anului viitor. Totuşi, până în prezent nu există un acord ferm cu echipele în această privinţă.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru