F1 Canada: Lewis Hamilton, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente, afectată de ploaie torențială

de Tiberiu Safta
Sambata, 17.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din Canada. Septuplul campion mondial a fost urmat de coechipierul său George Russell, într-o sesiune prelungită și afectată de ploaie torențială.

Etapa a 8-a a sezonului 2023 de Formula 1 aduce echipele înapoi în America de Nord pentru Marele Premiu al Canadei, care va avea loc pe circuitul Gilles Villeneuve. La sfârșitul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid dintre cei 20 de piloți. Fostul campion mondial a stabilit un timp de 1.13:718 înainte ca sesiunea să fie puternic afectată de ploaie torențială.

De altfel, antrenamentele s-au încheiat cu o dublă Mercedes, George Russell reușind să stabilească al doilea cel mai bun timp, la doar două sutimi față de Hamilton. Pe locul 3 a venit Carlos Sainz pentru Ferrari, în fața lui Fernando Alonso și Charles Leclerc.

Liderul campionatului, Max Verstappen, a terminat antrenamentele doar pe locul 6, cu un timp mai lent cu 4 zecimi față de Lewis Hamilton. Pilotul olandez a terminat în fața lui Valtteri Bottas, Sergio Perez, Lance Stroll și Pierre Gasly în top 10.

A doua sesiune de antrenamente a fost prelungită cu 30 de minute după ce prima sesiune a fost oprită din cauza unei defecțiuni generale cu camerele de supraveghere ale circuitului.

Urmează cea de-a treia sesiune de antrenamente libere, programată să înceapă la ora 19.30, ora României.

Sesiunea de calificare va începe la ora 23.00, ora noastră, iar cursa este programată mâine, de la ora 21.00.

via Formula 1

Comentarii (5)

  • Practic singura sesiune de antrenament de vineri, cu probleme meteo. Să vedem calificările!
    2 6
  • si pe ploaie max si alonso rulz! cocalarul lantos si primadona rosie iar la ierbutza.
    6 15
  • Primadona de care scrii a „beneficiat” iar de serviciile echipei. Când a cerut softuri l-au ținut încă un tur în plus pe circuit. De ce? Da, Max e bun pe ploaie, doar conduce cea mai bună mașină. Acum s-au văzut „favoriți” echipelor!
    3 11
  • Polpozișă
    Nu știam de ce a revenit interesul pt F1. :)))

    Era de la septuplul conjunctural.
    6 13
  • cand era kimi la ferrari atunci nu se mai vedeau greselile echipei...
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru