F1 vrea să modifice regulamentul pentru ca Red Bull să utilizeze motoare Ferrari vechi de un an

de Daniel Popescu
Joi, 10.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul de Strategie va analiza o schimbare de regulament prin care echipele să poată utiliza motoare vechi de un an. Schimbarea ar putea aduce Red Bull în ipostaza de a utiliza unităţi de propulsie Ferrari din sezonul anterior.

Esential 1 an este vechimea maxima care ar urma sa fie permisa pentru motoarele utilizate in sezonul 2016
Regulamentul Formulei 1 prevede că echipele pot utiliza doar unităţi de propulsie dezvoltate în sezonul curent. Singura excepţie de la regulă este Manor, care în prezent foloseşte motoare Ferrari din 2014 după ce a profitat de o lacună a regulamentului care între timp a fost "acoperită".

Oficialii echipei Force India au dezvăluit însă că Grupul de Strategie al Formulei 1 va analiza luni posibilitatea de a schimba regulamentul pentru a permite echipelor de a utiliza motoare mai vechi de un an.

"Se discută despre asta de ceva timp. În mod fundamental, este vorba despre ceea ce face Marussia în acest an, când concurează în 2015 cu un motor din 2014. Ar fi ceva similar", a declarat Bob Fernley, şeful-adjunct al Force India.

Regula, esenţială pentru un parteneriat Red Bull - Ferrari?

Se speculează că această schimbare va fi adoptată în realitate pentru a permite celor de la Red Bull să semneze un parteneriat pentru motoare cu Ferrari.


Teoretic, regulamentul va fi schimbat cu scopul de a permite echipelor aflate în dificultăţi financiare să achiziţioneze motoare vechi de un an, care vor avea preţuri mai mici decât unităţile curente.

Totuşi, se speculează că această schimbare va fi adoptată în realitate pentru a permite celor de la Red Bull să semneze un parteneriat pentru motoare cu Ferrari. Scuderia şi-a manifestat în mod public interesul de a furniza motoare pentru Red Bull ca urmare a preconizatei rezilieri a contractului cu Renault şi a dezinteresului manifestat de Mercedes. 

Pe de altă parte, Ferrari este interesată să furnizeze echipei motoare vechi de un an pentru a evita situaţia ca Red Bull să devină o rivală de temut în lupta pentru titlurile mondiale. Ferrari a rămas singura opţiune pentru Red Bull, întrucât Mercedes şi-a exprimat dezacordul în privinţa unui astfel de parteneriat, în timp ce Honda are unităţi de propulsie modeste pentru pretenţiile sale. 

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Ha,ha,ha...
    Le ar prinde bine! Isi vor putea lucra sasiul din timp,chiar daca vor primii motoarele de anul asta...insa parca tot imi vine greu sa cred ca vor lua motorul Ferrari,inca nu au renuntat la Mercedes,am eu asa o presimtire...! :)))
    3 3
  • Ce au fost si ce au ajuns.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru