Ferrari abordează cu precauţie cursa din Brazilia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.11.2010
Stefano Domenicali crede că Ferrari trebuie să fie foarte atentă în Marele Premiu al Braziliei.

Fernando Alonso a devenit principalul favorit la titlul mondial din punct de vedere matematic cu două etape înainte de finalul sezonului, după ce a preluat conducerea în clasamentul general în urma victoriei obţinute în Coreea de Sud.

Teoretic, spaniolul poate câştiga titlul mondial la Interlagos dacă termină pe podium, însă Ferrari susţine că va aborda Marele Premiu al Braziliei cu precauţie.

"Este puţin probabil să decidă verdictul, dar va fi o cursă foarte importantă. Abordarea pe care o va adopta echipa în aceste ultime săptămâni ale campionatului va fi cea potrivită, păstrând în minte punctele forte ale rivalilor de la Red Bull şi McLaren. Am văzut cât de complicate au fost cursele pe parcursul sezonului, ceea ce înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi", a declarat italianul.

Ferrari va introduce un nou update aerodinamic pentru această cursă, însă Domenicali a minimalizat influenta acestuia în performanţa monopostului.

"În ceea ce priveşte F10, vor exista mici update-uri aerodinamice, dar nimic cu adevărat semnificativ, pentru că diferenţa va veni din fiabilitate şi prin terminarea curselor fără să pierdem puncte.

Totuşi, cred că Ferrari poate fi competitivă în Brazilia şi că puntele forte relative sunt cele pe care le-am văzut în ultimele curse. Ne putem aştepta să aflăm că Red Bull este din nou foarte puternică, în timp ce McLaren ar putea avea mai multe update-uri pentru a fi mai rapidă, dar vom fi în lupta potrivită", a mai precizat el.

În plus, oficialul italian mizează pe aportul suplimentar al lui Felipe Massa, care va concura duminică în faţa propriilor suporteri.

"Brazilia este cursa de acasă a lui Felipe Massa şi sunt sigur că va fi puţin mai mult motivat să se descurce bine. Va dori să le arate fanilor ce poate face şi mă aştept să fie în luptă şi să dea totul pentru a câştiga. Va fi foarte rapid şi exact de asta avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (11)

  • Felipe Massa
    Vreau sa sublinez faptul ca, acest pilot se mobilizeaza foarte bine numai in anumite curse, din pacate......nu apreciez la Massa, moralul sau slab, echipa Ferrari pierzind multe puncte pe acest aspect a lui Massa(INCONSTANTA)....noroc de Alonso, un pilot care da multa incredere in cadrul teamului Ferrari.
    11 7
  • Titlu
    Presiunea cea mai mare, in momentul de fata, sta pe umerii lui Alonoso in momentul de fata ca si lider si la fel de mult pe echipa Ferrari, intrucat sunt constienti de situatia motoarelor cu care se confrunta in acest final de sezon. Cred ca vor face totul sa termine cat mai in fata, dar totul foarte calculat, fara prea mari presiuni asupra motorului. Anyway, asa cum se anticipeaza, la Interlagos va fi cel mai probabil un weekend wet, asa ca totul va fi o loterie, de altfel cum anticipa si Kubica intr-un articol recent pe Autosport.....Fie ca cel care este capabil sa-si pastreze "sangele cat mai rece", acela sa castige. In cazul meu, ca si fan McLaren, ii urez din inima, multa bafta lui Hamilton si sper sa ma(ne) faca fericiti cu un nou titlu!!! GO LEWIS!!!
    12 9
  • ctlnmihai
    Ferrari
    .....................................................................................................................
    7 12
  • HA HA HA
    Scenariu, lupta se va da in ultima cursa, Alonso conduce cursa , esta ca si campion mondial , DAR DAR DAR cea se intampla ??!!!! Motorul a cedat inainte de ultimele 2 tururi. Sper sa nu aiba ghinioniul asta
    5 9
  • Mihai
    Spectaculos Mihai, bravo.Sunt de acord cu tine:)
    5 6
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    In afara de Alonso, restul pilotilor au nevoie de o victorie pentru a spera, sau macar de un podium. Nu stiu cat presiune sta pe umerii lui Alonso, dar pe umerii celorlalti sta mult mai multa. Totusi cred ca baietii de la Red Bull sunt favoriti, baietii de la Ferrari ii urmeaza si baietii de la McLaren ii urmaresc. O victorie a lui Alonso + un loc bun pentru Massa poate rasturna si clasamentul la constructori in dauna celor de la McLaren, iar la piloti un podium sau o victori pentru Alonso il poate ridica simtitor sansele la un nou titlul. Iar in cursa cele mai mari sanse de a gresi le au baietii de la Red Bull si cei de la McLaren, macar aici stau bine baietii de la Ferrari.

    In Brazilia ne jucam o carte foarte importanta, sper sa fie totul de bun augur.
    12 4
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    imi doresc o dubla Ferrari,daca nu,macar alonso sa faca o cursa buna.imi doresc si massa sa ocupe o pozitie buna pt ca o sa alerge la el acasa.sunt sigur ca cei de la Ferrari vor face o cursa foarte buna.
    11 5
  • iulian
    GOOO FERRARI GOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    7 4
  • mobius
    succes Alonso
    Sunt bucuros pentru faptul ca Alonso se afla la unsprezece puncte avans fata de urmatorul contracandidat la titlu si asta cu doua curse inainte de final. Dintre cei patru candidati la titlu mondial, Alonso este cel care gestioneaza cel mai bine situatiile de stres si este cel care greseste cel mai putin. Repet, daca Alonso va avea un motor fiabil pe parcursul ambelor curse ce vor urma, nu imi fac griji pentru titlul mondial, acesta ii va reveni. Succes deplin Fernando, cei care te contesta o fac din invidie si frustrare.
    5 0
  • Ferrari&Alonso
    Pt.ca nu le doresc probleme mi-e frica de motoarele ce vor fi folosite....Cineva din echipa asta spunea ca punctul lor slab e calificarea. Daca n-ar fi fost asa sfatul meu ar fi fost sa puna un motor nou iar o calificare in primele 2 pozitii iar fi un lucru bun pentru ei chiar si cu penalizarea de 10 pozitii.
    2 0
  • 321xiorel123
    Pt ultima cursa Alonso va avea motorul din Bahrain, este cel mai putin folosit dar pe care, cf regulamentului nu-l poate folosi decat in ultima cursa.Practic aproape un motor nou.Deci, fi linistit:)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru