Ferrari: "Alonso merita să fie campion"

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali susţine că Fernando Alonso merita să devină campion mondial în acest sezon şi că spaniolul a concurat practic în numai 18 curse după abandonurile din Belgia şi Japonia.

Fernando Alonso a fost la trei puncte de cucerirea titlului mondial în acest sezon, care a ajuns pentru a treia oară în mâinile lui Sebastian Vettel, însă oficialii Scuderiei Ferrari consideră că trofeul merită să ajungă la spaniol. Şeful Stefano Domenicali argumentează că Alonso a concurat de fapt în numai 18 curse, întrucât în Belgia şi Japonia a abandonat în primul tur.

"Suntem mândri de Alonso, dar suntem dezamăgiţi, pentru că cel care merită acest titlu era el. Este păcat, pentru că după un sezon atât de lung în care am luptat în toate condiţii, am concurat în 18 curse şi nu în 20. Să fim pe locul doi la trei puncte în spate nu este mult. Dar asta este. Haideţi să privim faptele. Am avut zero puncte în două curse, aşa că am făcut ceea ce am făcut în 18 curse. Ceilalţi au avut 20, iar punctele au fost obţinute pe parcursul a 20 de curse. Acestea sunt fapte, nu vorbe", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Domenicali a lăudat abilităţile lui Alonso de pe circuit, dar şi capacitatea acestuia de a lucra în cadrul echipei, afirmând că trebuie să-i ofere spaniolului un monopost mai competitiv pentru a evita situaţiile din 2010 şi 2012, când acesta a pierdut titlul mondial în ultima cursa.

"Cred că a făcut cel mai bun sezon şi am spus asta şi înainte de cursă.

Întotdeauna a fost la limită, nu numai din punct de vedere tehnic, ci şi în privinţa modului în care lucrează cu echipa. Întotdeauna a fost alături de echipă şi asta este un privilegiu. Din păcate, în ultimii trei ani am pierdut de două ori titlul în ultima cursa, aşa că la începutul anului viitor trebuie să ne asigurăm că nu vom avea o ultimă cursa precum aceasta", a mai precizat el.

Comentarii (31)

  • GrosJan
    dupa Schumacher, Alonso e cel mai mare campion, il iubesc
    28 35
  • ferrari 2012
    @GrosJan
    Dar oare cum papitoi ca Vettel iau titlul?Pt ca au o masina campioana!
    70%masina,29%Talent si 1% Noroc.Asta e formula care la ajutat pe Vettel sa ia titlul trei ani la rand.
    30 23
  • Haha, ce calcule savante au facut astia de la Ferrari.
    Dar nu cumva ar trebui sa mai imparta si cu Massa niste puncte?
    Baiatul ala a fost de sacrificiu in acest sezon, totul culminand cu ruperea sigiliilor la cutia de viteze a lui Massa la Austin. Asa ceva nu s-a intamplat la Ferrari nici pe vremea lui Schumacher...
    28 14
  • Vettel 2 DNF, Alonso 2 DNF. Iar manaca ce nu trebuie italienii. In loc sa remedieze problema cu masina pt. ca nu normal ca un un producator de bauturi carbogazoase sa bata cea mai titrata echipa din F1 cauta scuze in alta parte.
    Mai jos se poate vedea istoria F1 2012.

    Australia
    Vettel: Q - 6; R - 2
    Alonso: Q - 12; R - 5

    Malaysia
    Vettel: Q - 6; R - 11
    Alonso: Q - 9; R - 1

    China
    Vettel: Q - 11; R - 5
    Alonso: Q - 9; R - 9

    Bahrain
    Vettel: Q - 1; R - 1
    Alonso: Q - 9; R - 7

    Spain
    Vettel: Q - 8; R - 6
    Alonso: Q - 3; R - 2

    Monaco
    Vettel: Q - 10; R - 4
    Alonso: Q - 6; R - 3

    Canada
    Vettel: Q - 1; R - 4
    Alonso: Q - 3; R - 5

    Europe
    Vettel: Q - 1; R - DNF
    Alonso: Q - 11; R - 1

    Great Britain
    Vettel: Q - 4; R - 3
    Alonso: Q - 1; R - 2

    Germany
    Vettel: Q - 2; R - 5
    Alonso: Q - 1; R - 1

    Hungary
    Vettel: Q - 3; R - 4
    Alonso: Q - 6; R - 5

    Belgium
    Vettel: Q - 11; R - 2
    Alonso: Q - 6; R - DNF

    Italy
    Vettel: Q - 6; R - DNF
    Alonso: Q - 10; R - 3

    Singapore
    Vettel: Q - 3; R - 1
    Alonso: Q - 5; R - 3

    Japan
    Vettel: Q - 1; R - 1
    Alonso: Q - 7; R - DNF

    Korea
    Vettel: Q - 2; R - 1
    Alonso: Q - 4; R - 3

    India
    Vettel: Q - 1; R - 1
    Alonso: Q - 5; R - 2

    Abu Dhabi
    Vettel: Q - DSQ; R - 3
    Alonso: Q - 7; R - 2

    United States
    Vettel: Q - 1; R - 2
    Alonso: Q - 9; R - 3

    Brazil
    Vettel: Q - 4; R - 6
    Alonso: Q - 8; R - 2
    18 6
  • @Alex
    De ce a abandonat Vettel de doua ori?
    De ce a abandonat Alonso de doua ori?
    Te rog sa dai doua raspunsuri!
    12 9
  • @CristianRus
    Ce importanta are de ce a abadonat? Abandonul e abandon. Ca e o piesa defecta, un accident sau o pana nu schimba cu nimic rezultatul final. Dupa cum spunea chiar Alonso "Suntem singurii care ne mai permitem sa pierdem puncte." Grosjean s-a lovit cu Hamilton, Alonso a fost victima colaterala. Kimi a fost scos pe iarba chiar de Alonso si nu l-a putut evita. Cate accidente a facut Kimi in acest an? Cand a avut cum a evitat. Nimeni nu vrea sa loveasca pt. ca nu asta e scopul lor in cursa. Eu inteleg frustrarea dar daca Vettel nu avea probleme tehnice Ferrari nu ar fi avut matematic nici o sansa in ultima cursa cu tot sprijinul (de toata jena) al lui Masa.
    25 7
  • @CristianRus
    Al doilea raspuns.
    Si Alonso de cate abadonuri (accidente ale altor piloti) a profitat pentru a castiga pozitii si implicit mai multe puncte? Nu e acelasi lucru? Daca Hamilton nu iesea din atitea curse el s-ar fi luptat cu Vettel nu Alonso.
    Ar fi crescut mult Alonso in ochii mei daca in momentul in care a vazut ca nu mai are sanse ii ceda pozitia inapoi lui Masa. era o reparatie morala, oricum nu se mai schimba nimic la constructori.
    22 5
  • din punctul de vedel al abandonurilor trebuie privit din 2 parti: vettel abandon din cauza fiabilitatii care este vina echipei si alonso abandon din cauza prostiei altora, care nu depinde absolut deloc de echipa ferrari si pilotul alonso
    4 8
  • Vettel a castigat un titlu aseara in formula 1 de o importanta extraordinara in acest sport, s-a luptat cu toate fortele meschine ce au dorit sa il scoata definitiv din cursa pentru ca milogul de alonso sa castige fara merit, pacat ca Hamilton care este pilotul meu favorit inca se precipita si iese din curse din cauza ca dupa propriile declaratii el nu cedeaza niciodata pozitia, aseara era cazul sa cedeze lui Hulkenberg pentru ca acesta avea interiorul si oricum era mai rapid decat el, daca acest incident nu ar fi existat nesimtitul de alonso era doar pe locul 5, putin imi pasa ce spune lumea si o spune doar din frustrare pentru ca nesimtitul de alonso nu reprezinta nimic in fata pustiului minune Vettel si punct. pana si cu webber s-a luptat actualul campion triplu mondial si massa ce facea ...ii facea loc nesimtitului de alonso si in plus il astepta pe vettel la cotitura sa il trosneasca, habar n-aveti ce inseamna aceasta mizerie de echipa ferrari care este singura ce recurge la cele mai josnice modalitati de a castiga curse, nu am tinut niciodata cu vettel si nici nu am sa tin dar el este cel care merita sa fie campion si cine nu are gram de sportivitate si fair play in sange sa taca sau mai grav cazul nesimtitului de alonso care nu a felicitat actualul campion fiind mai matur decat vettel sa lase sportul de-o-parte si sa se apuce eventual de cersit puncte pe play-station nu in f1. Felicitari maestrului de volan Sebastian Vettel.
    36 15
  • "Felicitari maestrului de volan Sebastian Vettel"-de care maestru vorbesti, de ala care isi pastreaza "trasa ideala" pentru a-si scoate in decor adversarul (pe Alonso pe circuitul de la Monza)? Bai omule parca l-ai aplauda pe Basescu dupa ce-ar spune ca lupta pentru democratie =))
    13 42
  • Marius
    @mavrick si ce ai fi vrut sa il lase sa treaca ca Masa? Petrov style baby!
    16 6
  • @Alex : Multumim pentru retrospectiva. Foarte elocvent, apreciez radbarea si meticulozitatea ta.

    Alonso este un pilot puternic si rapid. No comment aici. Dar ideologia Ferrari abate un pic de la sportivitate si il trage dupa el pe Alonso.
    Nu uitati ce curse minunate a avut Alonso, ce depasiri a facut, etc. Nu ii luati aceste atuuri, sunt ale lui. Ghionionul lui ca nu are sustinere de succes prin echipa. Omul pierde al treilea titlu in ultima cursa. Putea avea 5 titluri la ora actuala, normal ca este frustrat si suparat la ora actuala. O sa ii treaca pentru ca este un om matur si daca urmariti cum s-a raportat la ceilalti piloti si echipe pe parcursul anului o sa gasiti un om integru. Dar este totusi om.

    Vettel, jos palaria, deasemeni a dovedit ca este pilot adevarat pe tot parcursul anului. Nu a avut un coechipier-locotenent care sa se dea deoparte, a "beneficiat" de ghinionul alternatorului, cedand muuuulte puncte. Nu a avut abandon din motive de greseli de pilotaj, accidente, etc. In schimb a avut o echipa puternica cu care a reusit sa domine pana la urma campionatul, echipa de care a fost la bine si la greu anul acesta. In schimb vedeti acuzele reciproce la echipa rosie!
    Ati vazut un Newey cu poza avariei la scurt timp in mana si studiind atent, la fel studia aripa fata cu putin timp in urma cand vettel era pe pista de asemeni lovit, dar foarte rapid . Acestea este reteta succesului.

    Felicitari Vettel si Redbull! No.1
    Felicitari Alonso pentru pilotajul anului acesta, ceea ce a depins de el personal.
    27 1
  • @mavrick: printre altele, pe acela care a revenit din spatele plutonului de cel putin 2 ori spectaculos, cu avarii pe monopost.
    14 5
  • nu am cuvinte
    4 3
  • vasileo
    Jumbo, in sfarsit un comentariu obiectiv, ce bina ar fi daca ar gandi toti in felul asta. Chiar daca am tinut cu Vettel si eu il apreciez pe Alonso ca pilot si nu doar pe el, sunt multi care is merita locul in formula 1, numai ca sunt aici persoane care in afar de favoritul lor nu pot vedea si altceva.
    3 0
  • La cum am vazut eu, Alonso merita titlul dar .... nu pot spune acelasi lucru despre Domenicali
    7 5
  • romania
    @Draga ADMIN
    Persoane ca 91Schumi06 care au manifestari rasiste si discriminatorii, care sunt xenofobe, ar trebui scoase de pe site. Asta daca tu, draga automarket.ro, nu sustii rasismul si xenofobia(nazismul).
    4 6
  • @ romania: Mesajul tau indeamna la toleranta si iubire. Sunt convins ca 91Schumi06 nu tine nici postul Craciunului poate ar trebui sa organizam un Autodafe. Italienii si Spaniolii mie imi par inruditi cu indienii. Asa e politically correct?
    8 4
  • Cineva ar trebui sa-i aduca aminte lui Domenicali ca si Vettel a avut 2 abandonuri. Ma rog, cauzele lor sunt usor diferite, dar tot DNF se cheama, deci Vettel tot 18 curse a avut la dispozitie pentru a puncta...fapte sunt si astea dar neh, e mai usor sa dai vina pe altul decat sa recunosti ca n-ai fost in stare sa ii pui la dispozitie o masina care sa-l si ajute pe spaniol pe sfarsitul sezonului.
    ...si ca de obicei, in capul lui Massa s-au spart toate oalele si sezonul asta, daca Ferrari nu i-au putut pot oferi masina i-au oferit "the next best thing" - macar un cobai in ajutor.
    6 3
  • Cel mai mare pilot din F1 actuala!Din cauza lui ma uit la Formula 1. Vettel este bun dar fara masina am vazut ca se pierde in pluton. Sansa lui se numeste Adrian Newey si o echipa cu cei mai multi bani bagati in sport. Plus FIA alaturi. Chiar si asa Ferrari au pierdut onorabil.
    8 8
  • romania
    @Horia
    Italienii si spaniolii sunt cei care ne hranesc poate 30% din populatia acestei tari. Nu stiu de unde ai scos legatura cu indienii sau tiganii, putina istorie n-ar strica sa citesti impreuna cu 91Schumi06. Apoi italienii si spaniolii au cultura cat n-o sa aiba Romania in 100 de miliarde de ani.
    E adevarat ca atunci cand nu poti ajunge la nivelul celorlalti spui despre ei ca sunt niste prosti si nu te intereseaza.
    Insa romanii sunt printre popoarele cele mai rasiste si xenofobe, ceea ce denota cultura(fictiva) a acestui popor. Comunismul romanesc n-a murit! Iar dovada o avem pe acest site.
    Ah! Si cand te gandesti ca persoanele ca 91Schumi06 se dau foarte culte... fair-play-ul in sport prevede lipsa rasismului sau xenofobiei.
    5 5
  • Anii trec, si Alonso a mentionat la inceput de cariera cu Ferrari ca va face multe titluri. Se pare ca realitatea este alta, echipa te cam trage in jos.
    7 1
  • @ romania
    Cumetre, Spania si Italia ne-or hrani noua 30% din populatia tarii, dar asta se intampla din cauza faptului ca sunt unii ca tine care accepta sa fie sclavii lor si le culeg capsunile sau le spala wc-urile.
    @ Dana
    Stimata doamna, tin sa-ti amintesc ca Red Bull n-a desigiliat nicio cutie ca sa ma urce Vettel cate o pozitie pe grila, iar FIA a tras cat a putut pentru Ferrari,adu-ti aminte cursa de la Monza, cand l-au trimis pe Vettel pe la boxe degeaba
    9 6
  • Andrei
    @91schumi La ce limbaj si comportament ai nu te diferentiezi cu nimic de cei pe care ii etichetezi ca fiind "tigani" stimabile. Educatia iti joaca feste serioase, parintii sau poate n-ai prea dat pe la scoala, oricum administratorii de-aici ar trebui sa fie mult mai exigenti.
    4 6
  • Bogdan
    Eu ii urasc pe toti fara discriminare. Nu ma intereseaza ce natie sunt. M-am saturat de farisei care imi spun ce sa gandesc si ce pot sa spun. Niste popoare care de-a lungul istoriei au fost numai la furat de la altii vin si ne tin acum lectii de toleranta. Si se mai gasesc si agramati care le canta in struna.
    6 1
  • @Andrei
    Cojones, ca poate ai invatat spaniola in timp ce mancai din tomberoanele lor, tu n-ai ani de viata cata scoala am eu.
    3 1
  • sa nu uitam ca acest monopost expirat i-a adus in situatia de a se lupta pt titlu la piloti asa ca gura mica domenicali bucurate ca ai 2 piloti talentati alaturi de tine pe alonso si pe massa si spera intr-o minune sa invingi mclaren si rbr
    2 0
  • GrosJan
    siiigur ca merita. La fotbal de masa si ţintar.
    1 1
  • Eu as zice sa incetati, ca ati dat-o in diverse rau de tot. Aici nu vorbim de xenofobie si rasism, ci de curse de Formula 1 (cel putin eu am ramas cu impresia asta).
    1 0
  • "printre altele, pe acela care a revenit din spatele plutonului de cel putin 2 ori spectaculos, cu avarii pe monopost."-cu avariile alea a continuat sa ruleze pe circuit pana la terminarea cursei? :)) Stiu mai, @jumbo1974ro... ai dorit sa mentionezi "cu avarii pe monopost" ca sa lasi impresia ca Vettel n-a avut ce-a mai buna masina ci un tractor... Esti precum Basescu care acum inainte de alegeri spune ca el lupta pentru democratie =))
    3 3
  • SCURT SI CUPRINZATOR.Alonso a iesit pe locul doi doar datorita lui ,Vettei 70 la suta datorita lui adren Newey .Masa tre sa recunoastem ca atunci cand are o masina slaba el este si mai slab cea ce sa demonsrat anul acesta.Despre motaor da aici toata stima doar ca red bul nu produc motorul ci renault care sa uitam are peste 10 titluri mondiale an ultimi 20 de ani si bine anteles pe acest Adrean Newey care a lucrat cu motorul renault la alte doua echipe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru