Ferrari: "Ar fi imposibil să concurăm concomitent în Formula 1 şi la Le Mans"

de Daniel Popescu
Vineri, 26.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că nu poate concura în acelaşi timp în Formula 1 şi la clasa de prototipuri LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, din cauza cerinţelor tehnice şi financiare.

Esential 9 este numarul victoriilor obtinute de Ferrari in Cursa de 24 de ore de la Le Mans intre 1949-1965
Ferrari şi-a manifestat la sfârşitul anului 2013 interesul pentru a participa la clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă, din care face parte şi Cursa de 24 de ore de la Le Mans, la câteva luni după ce presa specula că italienii ar putea intra în lupta cu Audi, Porsche sau Toyota începând din sezonul 2015.

Între timp, lucrurile s-au schimbat însă dramatic, iar o participare la această clasă nu este considerată oportună de Piero Ferrari. Fiul lui Enzo Ferrari, care ocupă funcţia de vice-preşedinte şi deţine 10% din acţiuni, afirmă că Ferrari nu poate gestiona un program pentru Le Mans simultan cu participarea în Formula 1.

Aş spune că pentru noi este imposibil să ai un program complet LMP1 şi un program pentru Formula 1. Ar fi incredibil de solicitant din punct de vedere tehnic şi financiar.

Piero Ferrari
Vicepresedinte Ferrari
"Le Mans este foarte interesant şi face parte din istoria Ferrari.
Dar aş spune că pentru noi este imposibil să ai un program complet LMP1 şi un program pentru Formula 1. Ar fi incredibil de solicitant din punct de vedere tehnic şi financiar. Trebuie să faci ori una, ori alta"
, a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice Motorsport Magazine.

Ferrari traversează o amplă serie de schimbări care au culminat cu demisia preşedintelui Luca di Montezemolo, element care a atras speculaţii că Ferrari ar putea la un moment să părăsească Formula 1. Totuşi, Piero Ferrari exclude această ipoteză.

"Am fost întotdeauna în Formula 1 şi nu vreau să fiu în viaţă în ziua în care cineva vrea să oprească programul Ferrari din Formula 1. Pentru că dacă te opreşti şi încerci apoi să revii, mai bine uiţi de această ipoteză. Ai avea nevoie de 10 ani pentru a fi din nou competitiv. Aş fi cu adevărat împotriva (n.r - unei astfel de propuneri)", a adăugat el.

Via Motorsport Magazine

Comentarii (6)

  • la LM e Audi care face legea. Dupa ce Ferrari si-a luat bataie de le-a sunat apa in cap de la Mercedes in F1 normal ca nu mai au curaj sa se ia la tranta cu Audi in LM series. Poate doar daca le iesea motorul calumea
    12 18
  • Ce treaba are motorul din F1 cu motorul din LM? Probabil si-au invatat lectia si sunt capabili sa vina cu ceva mai bun, dar in F1 s-a blocat dezvoltarea motoarelor.
    Sa se retraga Ferrari din Formula 1? pai nu cred ca poate. E istoria competitiei si cu siguranta Bernie si-a asigurat prezenta lor constanta. Probabil majoritatea fanilor prezenti la o cursa sunt fani Ferrari si vin sa vada in primul rand masinutele rosii, chiar daca nu traverseaza cea mai buna perioada. Orice adolescent viseaza la un LaFerrari. Ferrari atrage si vinde. As spune ca e imposibila plecarea lor din F1. Ar invia Enzo si i-ar strange de gat pe cei care ar face asta.
    17 3
  • pai are treaba. Multa. Ferrari a avut drept de veto la trecerea in F1 la motoarele de 1.6 v6 turbo. Un motiv pentru care nu a folosit dreptul de veto a fost chiar asta: motorul turbo v6 1.6 L putea fi adaptat si pentru LM. Chiar a existat aici pe automarket un articol legat de asta. Cum Monte a picat ....

    @tu chiar esti fan ferrari sau doar iti place sa crezi asta/
    2 0
  • @ferr1
    Motorul din F1 se poate folosi si in LMP1.Ferrari are un prototip LaFerrari LMP1, cauta pe net
    1 0
  • @punctule Ideea e că Ferrari în LM nu va folosi același motor din F1, care e deja vai de el. Înțelegi lucrul ăsta simplu? Cu siguranță vor face un motor nou-nouț, cu lecțiile învățate din F1, dacă le-au învățat. De ce n-a folosit Ferrari dreptul de veto e altă poveste... niciodată nu l-au folosit, dar slabe șanse ca LM să fie unul dintre motive. Era de la început clar că Ferrari nu poate face față în două competiții importante. Iar LaFerrari modificat e doar pentru testele de F1. Nu e nimeni nebun să dea banii pe o mașină cu specificații de LM și să n-o folosească în competiție.
    0 1
  • @ferr, ar fi minunat daca oamenii ar recunoaste cand au gresit in loc sa faca caragata la nesfarsit

    ei au vrut ca motorul din F1 sa fie adaptat si in LM nu sa faca doua

    motorul e vai de el fata de motorul mercedes din F1. In LM nu e Mercedes

    Eu ziceam doar ca s-au demoralizat destul dupa ce au pierdut clar cu Mercedes in f1 (pentru ca nu le-a iesit motorul) ca sa mai vrea tranta cu Audi in LM. Plus ca s-a schimbat si conducerea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru