Ferrari: "Calificările, cruciale pentru şansele lui Alonso la titlul mondial"

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a recunoscut încă o dată că Fernando Alonso are nevoie de o clasare cât mai bună pe grila de start de la Interlagos pentru a câştiga titlul mondial.

Fernando Alonso are de recuperat 13 puncte în faţa lui Sebastian Vettel pentru a deveni pentru prima oară campion mondial cu Ferrari. Pentru a obţine această performanţă, spaniolul trebuie să se claseze în faţa lui Sebastian Vettel, astfel că poziţionarea pe grila de start va fi esenţială.

Ferrari a admis acest lucru prin vocea şefului Stefano Domenicali, care este îngrijorat de rezultatele mediocre ale Scuderiei la acest capitol.

"Întotdeauna o spunem, dar trebuie să îmbunătăţim forma din calificări. Din păcate, la Austin am avut una dintre cele mai proaste sesiuni de calificări din campionat. Aşa că trebuie să ne asigurăm că în Brazilia situaţia va fi diferită, pentru că altfel va fi foarte, foarte dificil", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Alonso a obţinut doar două pole position-uri în acest sezon, pe circuitele de la Silverstone şi Hockenheim, în timp ce Vettel şi-a trecut deja în cont şase astfel de performanţe.
Domenicali a admis că nutreşte speranţa unei defecţiuni tehnice pentru Vettel prin care Alonso ar avea nevoie doar de un loc pe podium pentru a deveni campion, însă admite că obiectivul principal este că spaniolul să termine în faţa germanului.

"Ştim că rezultatul trebuie să fie mai bun. Trebuie să fim în faţa lui Vettel şi avem nevoie de câţiva piloţi la mijloc. Aceasta este abordarea de care avem nevoie. Ştim că nu este uşor, pentru că Vettel pilotează foarte bine şi are un monopost foarte rapid, dar asta nu schimbă ce trebuie să facem. Trebuie să ne concentrăm pe munca noastră şi să vedem care va fi rezultatul. Am văzut că Mark Webber a avut o problemă de fiabilitate la Austin şi asta se poate întâmpla oricând. Totuşi, vreau să mă concentrez pe munca pe care o avem de făcut şi să pregătim monopostul cât mai bine", a adăugat el.

Via SportingLife

Comentarii (8)

  • Laurentiu
    Mda,declaratii optimiste insa evaluand dupa ultimele rezultate,titlul de campion pare sa ajunga la Vettel dar cum o surpriza poate sa apara oricand lupta este deschisa.Factorii decisivi vor reprezenta vremea de la Interlagos,clasarea lui Alonso pe grila,sper la una in linia 1 si tipurile de pneuri asta pe un circuit uscat.Daca vor fi si soft-urile,cursa va fi mai animata.Adevaratele concluzii le vom trage dupa cursa.
    10 4
  • toroblue
    Alonso are nevoie de Hamilton , iar relatia lor devine din ce in ce mai joviala,
    poate si fanii celor doi vor cade la pace
    Se pare ca RBR si-l apropie pe Button addormentato Vetel a passato.

    negocieri si politici pentru ultima cursa
    6 5
  • Vettel are nevoie sa plece de pe locul 24 in cursa. Prinde locul 3 si Alonso iese la pensie.
    9 6
  • @Alex
    Baiatule multi ani de acum incolo o sa fi frustrat de Alonso, pt cel putin pana in 2016 o sa iti manace zilele;
    Hai Alonso! Cu toti stim ca esti cel mai bun (chiar si cei care nu te inghit (Automarket si Digi Sport))
    1 3
  • Ginditi mascaltoneste ,nu aveti voi norocul asta,faceti alte vraji.
    3 1
  • @ion : Eram fan Alonso pina sa mearga la Ferrari. Din partea mea poate sa stea la Ferrar pina in 2040 cu aceleasi rezultate ca in ultimii 3 ani.
    2 1
  • Culmea ca in ultimi 3 ani a demonstrat ca este cel mai bun chiar fara sa castige nici un titlu, nu trebuie sa ai titluri multe in vitrina ca sa iti arati talentul. Vetel ia titlui pe banda rulanta dar in anturajul formulei 1 toti se feresc sa il numeasca ca fiin cel ma bun. Alonso a demnstrat de 2 ori ca se poate bate pt titlu cu o masina net inferioara, cred ca doar in epoca romantica (80-90) a formulei 1 sa mai intamplat asa ceva.
    2 3
  • Si cum a demonstrat asta? Cand a stat in spatele lui Petrov? Cand Masa e tinut din scurt sa nu cumva sa il depaseasca? Lasa sa fie Alonso cel mai bun si altii sa castige titluri. Sa numesti Ferrari masina net inferioara unei masini dezvoltata de un producator de bauturi gazoase e chiar hilar.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru