Ferrari caută un nou client pentru furnizarea motoarelor în 2014

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari este în căutarea unui nou client pentru motoare care să înlocuiască Toro Rosso, scopul fiind de a avea o echipă suplimentară pentru evaluarea noilor motoare V6 de 1.6 litri.

Ferrari furnizează în prezent motoare pentru echipa de uzină, Sauber şi Toro Rosso, însă ultima dintre ele şi-a anunţat deja intenţia de a folosi unităţi Renault începând din 2014, pentru a avea acelaşi partener ca şi echipa-mamă, Red Bull Racing.

Prin urmare, Scuderia caută un nou client care să inlcouiasca Toro Rosso, acest lucru fiind important în contextul incare anul viitor va fi primul în care vor fi utilizate noile unităţi V6 de 1.6 litri.

"Echipele-client sunt o oportunitate foarte importantă pentru un furnizor de motoare. În primul rând, putem testa mai multe motoare şi putem avea mai multe date, mai ales că acum nu putem testa în timpul sezonului. De asemenea, este important să avem un punct de referinţă cu monoposturile care utilizează acelaşi motor. Aşa că Ferrari vrea să ofere un motor bun pentru clienţii săi", a declarat Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare al Scuderiei, pentru publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
Speranţele celor de la Ferrari se leagă de un contract pentru furnizarea motoarelor cu Force India, acesta fiind şi motivul pentru care echipa încearcă să-l impună pe Jules Bianchi ca al doilea pilot pentru 2013.
Indienii folosesc însă motoare Mercedes, iar constructorul german încearcă la rândul lor să-l impună pe Adrian Sutil la echipă.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Poate sunt interesati cei de la Mclaren :D
    4 2
  • @dani
    au fost interesati,dar a aparut acel nenorocit de fum negru,la Jerez...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru