Ferrari: "Este imposibil ca Formula 1 să rămână fără furnizor de pneuri în 2014"

de Daniel Popescu
Marti, 30.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a exclus posibilitatea ca Formula 1 să rămână fără furnizor de pneuri în sezonul următor, chiar dacă Pirelli nu şi-a prelungit încă contractul pentru furnizarea cauciucurilor.

Esential 2011 este sezonul in care Pirelli a revenit in Formula 1 dupa o absenta de 20 de ani
Sezonul 2014 va aduce una dintre cele mai importante schimbări ale regulamentului tehnic din ultimele decenii prin introducerea motoarelor V6 de 1.6 litri, însă una dintre necunoscute rămâne furnizorul cauciucurilor.

Contractul celor de la Pirelli expiră la sfârşitul acestui sezon, iar oficialii companiei italiene au admis că au nevoie de un răspuns cât mai rapid din partea echipelor cu privire la oferta financiară făcută.

Situaţia este departe de a fi clarificată, însă Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, este încrezător că numele furnizorului de pneuri va fi cunoscut în timp util şi exclude varianta ca Formula 1 să intre în panică.

"Nu putem concura fără pneuri, cu excepţia cazului în care ne întoarcem în vremea lui Flinstone. Sincer, asta este o situaţie care nu cred că se va întâmpla.

Pentru că nu există o alternativă, vom găsi foarte curând o soluţie şi sunt sigur că Pirelli a dat deja semnalul că vrea să fie aici în viitor. Asta este bine, pentru că fără pneuri nu avem niciun campionat. Sunt încrezător că în următoarele săptămâni situaţia va fi rezolvată", a declarat italianul citat de publicaţia Autosport.

Conform regulamentului, FIA ar trebui să deschidă un proces de licitaţie pentru a decide noul furnizor de pneuri, iar presa internaţională a speculat că producătorul sud-coreean Hankook este interesat să se implice în Formula 1.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Da, DAR.... Va dati seama cat de interesanta ar fi o Formula 1 fara un furnizor (oficial) de pneuri? Fiecare echipa ar solicita presupun pneuri custom-made de la un furnizor la alegerea fiecaruia, sigur ar exista optiuni
    16 1
  • cat de interesant era in perionada cu bridgestone si michelin ...se vedea diferenta intre pneu .pista. pilot
    11 0
  • jul1974
    @isa.t
    nu ma face sa imi fie dor de vremurile trecute
    ce curse aveam atunci cand ferarri erau cu bridgestone si restul cu michelin, parca in belgia se intampla de juma de circuit eraq umed si schumi cauta apa disperat sa raceasca gumele si lua avans fata de MikaH si pe portiunea uscata se apropia mikaH de schumi
    cu astfel de curse nu o sa ne mai intalnim decat daca le revedem pe cele trecute
    11 2
  • Sidecar
    Jul1974, tu faci referire la Spa 2000 cand era unic furnizor Bridgestone. Michelin a revenit in F1 in 2001
    2 0
  • Ar fi bine daca Bridgestone ar reveni in Formula 1, sau de ce nu Michelin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru