Ferrari, lider in topul datornicilor din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.04.2010
Ferrari este echipa care isi plateste cel mai tarziu datoriile si este urmata in clasament de McLaren si Mercedes GP.

Ferrari este echipa cu cel mai mare buget din Formula 1 in acest sezon, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe italieni sa conduca si clasamentul datornicilor din competitie.

Astfel, potrivit unei cercetari realizate de compania Dun & Brandstreet, Ferrari isi plateste datoriile catre furnizori cu 16 zile intariere, detronand McLaren de pe prima pozitie a clasamentului. Britanicii raman insa in top cu 14 zile intarziere la plata facturilor, in timp ce podiumul este completat de Mercedes GP, care se achita de datorii cu o intarziere de 9 zile.

Se remarca astfel ca trei dintre cele patru echipe cu pretentii la titlu in acest sezon au grave probleme in achitarea facturilor, in ciuda bugetelor generoase de care dispun.

Singura echipa din Formula 1 care isi achita facturile la timp este Scuderia Toro Rosso, in timp ce sora mai mare Red Bull Racing are intarzieri de o singura zi. Acest lucru evidentiaza seriozitatea afacerilor in care este implicat concernul Red Bull condus de Dietrich Mateschitz, care detine atat Red Bull Racing, cat si Scuderia Toro Rosso.

Analiza a fost efectuata pe baza modului in care echipele si-au platit facturile in perioada decembrie 2009 - aprilie 2010, iar Red Bull si McLaren sunt echipele care si-au imbunatati cel mai mult situatia fata de precedentul raportat emis in luna septembrie.

Astfel, McLaren isi plateste facturile cu 12 zile mai devreme decat in perioada precedenta, iar Red Bull cu 7 zile mai repede.

Iata clasamentul complet al datornicilor din Formula 1, precum si bugetele cu care concureaza echipele in acest sezon:

 Echipa  Buget (milioane lire sterline)  Zile de intarziere la plata facturilor
 Ferrari  260  16
 McLaren  137  14
 Mercedes GP  173  9
 Williams  85  6
 Renault  134  5
 Red Bull  134  1
 Toro Rosso  82  0
 Force India  78  N/A
 BMW-Sauber  46  N/A
 Lotus  52  N/A
 Virgin  36  N/A
 Hispania  33  N/A

 

Nota: Pentru echipele Force India, BMW-Sauber, Lotus, Hispania si Virgin Racing nu exista date in privinta platii facturilor.

Via | Pitpass | Foto: Ferrari

Comentarii (1)

  • falnessus
    Datorii
    Vreau sa-mi raspundeti sincer si corect,o intarziere de 16 zile ,determina sa postati o asemenea stire unde sa scrieti citez,"au grave probleme in achitarea facturilor"........Daca intarziau 60,90,120 zile intr-adevar ar fii fost cazul sa folositi termenul "grav"..dar 16 zile?Incredibil!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru