Ferrari, multumiti de progresele inregistrate cu KERS

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.02.2009
Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari sustine ca echipa italiana este foarte multumita de sistemul KERS, in ciuda problemelor inregistrate in aceasta saptamana in Bahrain.

Ferrari a fost una dintre echipele care a criticat dur introducerea tehnoloogiei KERS in Formula 1, cu atat mai mult cu cat italienii au intampinat numeroase probleme in proiectarea si dezvoltarea sistemului.

Scuderia a reusit sa recupereze timpul pierdut la inceputul acestui an, insa sistemul KERS a avut din nou probleme in cadrul testelor din aceasta saptamana de pe circuitul din Bahrain.

Cu toate acestea, Aldo Costa, directorul tehnic al echipei de la Maranello, spune ca Ferrari este foarte multumita de propriul sistem de recuperare a energiei. "Ne apropiem de incheierea acestei lungi perioade de teste de aici din Bahrain si zilele sunt din ce in ce mai intense", a declarat Costa. "Trebuie sa exploatam ceea ce permite regulamentul in materie de teste in ceea ce priveste fiabilitatea, dezvoltarea si cercetarea. Pot exista cateva probleme, ca cele pe care le-am avut miercuri dimineata cu cutia de viteze".

"In ceea ce priveste sistemul KERS trebuie sa spun ca suntem foarte multumiti de ceea ce am vazut pana acum, chiar daca mai avem mult de munca.

In Bahrain am utilizat o configuratie standard pentru aerodinamica, cu numai cateva update-uri minore. Monopostul complet il vom vedea la urmatoarele teste de la Jerez si Barcelona, unde vom incheia pregatirile pentru Marele Premiu al Australiei".

Costa nu a mentionat daca Ferrari va utiliza sistemul KERs in prima cursa a noului sezon, insa echipa a dezvaluit la inceputul acestui an ca nu a luat inca o decizie definitiva in aceasta privinta.

Taguri: Bahrain, Ferrari, KERS, test

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru