Ferrari: "Noile echipe n-ar trebui să concureze în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Luca di Montezemolo susţine că noile echipe nu ar trebui să aibă dreptul de a concura în Formula 1 pentru că sunt prea lente.

Pentru prima oară după mai multe curse modeste, Fernando Alonso a fost capabil să lupte pentru victorie în Marele Premiu al Canadei.

Totuşi, şansele spaniolului au fost afectate cel puţin parţial de două incidente separate în care a ajuns din urmă piloţi întârziaţi ai noilor echipe, fiind depăşit succesiv de Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Acest lucru l-a determinat pe Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, să iniţieze un nou atac la adresa noilor echipe, afirmând că acestea ar trebui să concureze în GP2 şi nu în Formula 1.

"Monoposturile care au performante la nivelul celor din GP2 nu ar trebui să aibă dreptul să participe în Formula 1, pentru că ar trebui să concureze duminică dimineaţă (n.r - când are loc cursa de GP2). Prestaţia monopostului nostru era suficient de bună pentru o victorie. Să sperăm că, în viitor, nu vor fi greşeli prin apăsarea butoanelor sau depăşirea monoposturilor întârziate care să ne pună în dezavantaj, pentru că am trecut deja prin asta", a declarat italianul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Montezemolo a criticat în mod constant decizia FIA de expansiune a grilei de start de la 10 la 12 echipe, considerând că o soluţie mai bună este ca echipele de top să concureze cu câte trei monoposturi.

Via | ESPNF1

Comentarii (9)

  • ctlnmihai
    Ferrari: "Noile echipe n-ar trebui să concureze în Formula 1"
    Yes of course Mr Di Montezemelo ..Blame it on The Boogie!!
    8 8
  • Facand o comparatie intre Ferari si Lotus,la marele premiu al Turciei,cel mai elegant raspuns pe tema asta l-a spus Tony Fernandes,intr-un mesaj pe Twitter,mesajul era ceva de genul,intre o echipa ce are in spate 800 de mari premii(Ferrari) si noi(Lotus),este o diferenta de numai 2,3 secunde pe tur!Nu e deloc rau pentru o noua echipa!!!
    Asa ca Montezemolo,ar fi bine sa se mai abtina,de la asrfel de declaratii!!!!!!!
    9 5
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Adica diferenta dintre o echipa cu 800 de premii un spate (Ferrari) si una cu 500 de premii (Lotus) este de doar... 2.3 secunde? Probabil... cele 2.3 secunde... sunt putine pentru ei dar pentru Formula 1 sunt ca diferenta dintre vitezele spatiale.
    5 9
  • xiorel123
    Montezemolo
    Chiar daca sunt ferrarist observ disperare in domnul Montezemolo si-mi pare rau ca nu sunt singurul. Legat de pilotii intarziati ar fi o solutie: in afara celor din top ten, cel ce poate fi depasit in urmatorul tur de cel aflat pe primul loc sa fie scos din cursa si sa aiba obligatia sa-si duca monopostul la boxe.Presupun ca asa s-ar face "curat" pe pista, obligatia de a se duce la boxe ar exclude existenta steagurilor galbene,probleme primilor piloti ar disparea si depasirile ar fi permise oriunde pe pista.
    6 3
  • ctlnmihai
    Ferrari:
    Plangaciosii de la Ferrari...
    10 5
  • sa se revina ca acum cativa ani
    Ar trebui sa se revina la variantele anterioare de regulament. Masinile care aveau peste x% din cea de pe primul loc nu luau startul in cursa. Ar fi singura solutie, nu?
    Ferrari nu s-a luptat pentru primul loc cursa trecuta. Alonso a fortat masina la maxim si a fost acolo unde a fost. S-a vazut ca erau ma rapizi ca el cei de la McLaren, pentru ca au trecut prea usor. Nu s-au indepartat apoi pentru ca nu mai fortau...
    8 2
  • Montezemolo
    Afirmatiile lui Montezemolo sunt cel putin naive - pai mai vedem si noi cel putin oleaca de suspans macar din cauza acestor piloti intarziati
    Si daca nu ma insel, in cursa Monaco din 2007 toate echipele in afara de McLaren si Ferrari, ba chiar si Kimi, erau cu un tur in urma. Conform spuselor lui ar fi trebuit sa ramana doar 3 piloti in cursa
    5 1
  • salutare
    @Neo
    fii corect cu tine si recunoaste ca aceasta echipa Lotus,nu mai are NIMIC,din vechea echipa Lotus,care a avut aproape 500 de mari premii in spate!Singurul lucru comun,este doar numele si culorile,in rest nimic nu mai aminteste de vechea echipa Lotus,care avea echipa in F1,F1,Formula Ford,etc.
    Nu ii poti compara pe Kovalainen si Trulli,oricat de simpatici sunt ei cu niste Monstrii Sacri ai formulei1,cum sunt Jim Clark,Graham Hill,Nigel Mansel sau Ayrton Senna,pentru a amintii doar cativa dintre cei care au fost la echipa fondata de Colin Chapman!
    Da,diferenta este astronomica,dar avand in vedere ca Ferrari a avut anul trecut la dspozitie si anii anteriori,in aceasta conpetitie,nu poti pune semnul egal!!!
    oricum deja progresele fata de inceputul anului si pana acum se vad!!!
    2 1
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    @Mad79: Te certi singur. Nu eu am spus ca Lotul este nici echipa veche si nici cea noua. Ei o spun intr-un articol de acum cateva zile. Stiu ca tie iti plac echipele mici dar scuze, nu au facut nici un progres remarcabil. Ferrari sunt niste amatori dupa cum spui tu de fiecare data, iar Lotus sunt niste baieti admirabili care au un potential imens. Daca nu pui atunci cele 2.3s/tur mi se par o greseala. Imi este imposibil sa inteleg cum o echipa de amatori care nu a facut nimic in Formula 1 (Ferrari) reuseste sa fie mai rapida ca o echipa cu un potential imens (Lotus). Iti inteleg frustrarea, dar cred ca uiti ca Lotus este cu 2s/tur mai inceata decat echipa campiona... sau stai... tu ai ceva numai cu Ferrari, am uitat :)))) Cat despre corectitudine... este un subiect de evitat... nu vad inca un fan McLaren care sa fie corect.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru