Ferrari nu a primit nicio pedeapsă pentru ordinele de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.09.2010
Ferrari nu va fi penalizată în niciun fel pentru ordinele de echipă din Germania, potrivit declaraţiilor preşedintelui Federaţiei Italiene de Motorsport.

Consiliul Mondial al FIA a analizat miercuri controversele din Marele Premiu al Germaniei, în care Felipe Massa i-a cedat prima poziţie coechipierului său Fernando Alonso în urma unor mesaje codificate primite de la inginerul său, Rob Smedley.

Ferrari a fost amendată de comisarii de cursă cu 100.000 de dolari şi au trimis cazul Consiliului Mondial, care a decis însă să nu aplice nicio sancţiune suplimentară. Informaţia a fost furnizată miercuri seară de Angelo Sticchi Damiani, preşedintele Federaţiei Italiene de Motorsport, care a afirmat că membri consiliului au votat în unanimitate să nu aplice niciun fel de sancţiune suplimentară.

La ora redactării acestui articol, FIA nu a făcut niciun anunţ oficial cu privire la decizia Consiliului Mondial, motiv pentru care nu se cunosc detalii despre modul în care a fost luată această decizie.

Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 în 2002, după ce Rubens Barrichello i-a cedat victoria coechipierului său Michael Schumacher cu numai câţiva metri înainte de a trece linia de sosire.

UPDATE: FIA a confirmat ca Ferrari nu va primi niciun fel de pedeapsa pentru ordinele de echipa din Germania.

Via | Reuters

Comentarii (30)

  • o virgină
    Ferrari nu a primit nicio pedepasă pentru ordinele de echipă
    Pomană pentru Ferrari...
    18 35
  • ....
    Mda, si se mai mira de ce in F1 nu mai este spectacol :|....
    18 31
  • @michael_schumacher
    "Schumy fan 4 ever
    @321xiorel123: mai vorbim in 7 zile...
    Daca nu este penalizat eu imi voi cere scuze"- te astept!
    32 11
  • Top Cat
    Ferrari
    Prevad multe commenturi si multa tensiune maine pe seama acestei postari :))
    25 10
  • Schumy
    @ 321xiorel123 astept decizia FIA.
    6 30
  • Corneliu
    FIA = Ferrari International Affairs
    Daca asta mai e regulament... Adica ordinele de echipa sunt interzise, sau costa 100k $. Puteau sa retraga macar punctele la constructori castigate in Germania, de forma, daca aveau interesul sa lase lumii impresia ca Alonso ramane in lupta pentru titlu (yeah, right), astfel sa fie "competitia" "mai mare"... dar nu ai cu cine.
    14 31
  • ctlnmihai
    Ferrari nu a primit nicio pedepasă pentru ordinele de echipă
    Practic FIA a legalizat ordinele de echipă..Cred că de la anul va fi scoasă această regulă..Cât despre Ferrari ,această echipă cea mai oropsită cu ghilimelele de rigoare şi-a păstrat
    punctele dar imaginea ei a rămas pătată...
    13 28
  • mobius
    decidie corecta
    Daca decizia oficiala a FIA este aceasta, este cat se poate de corecta si daca a fost luata in unanimitate, aceasta nu poate fi decat o garantie a corectitudinii. Mesajul primit de Massa nu a fost catusi de putin codificat, faptul ca Alonso era mai rapid decat el, era un lucru evident pentru toata lumea. Mesajul pe care l-a primit Button in cursa urmatoare, in contextul in care se pregatea sa-l atace pe Hamilton, a fost mai repede un ordin de echipa de care insa nu s-a sesizat nimeni. Socul a fost de fapt creat de modul ostentativ in care Massa a procedat la depasirea pe care Alonso, in cele 14 tururi care mai ramasesera, oricum ar fi facut-o
    30 16
  • Magarri
    Cea mai proasta decizie!! parca boc ar fi dato:))...s-a dus dracului formula1.. o sa ma uit la DTM dc nu se iau masuri .. si de la anul pa..
    10 28
  • Schumy
    nu este o decizie oficiala, nu va mai agitati atata...
    Daca este asta decizia FIA, nu cred ca o sa se mai uite la F1 decat fanii Ferrari.
    9 33
  • vano_2680
    CTLNMIHAI
    Spune-mi te rog daca echipa ta preferata nu e patata?. Oare ai tai sunt cu ARIPIOARE?
    31 6
  • ctlnmihai
    vano_2680
    Dupa mine nu ..Ptr. ce-a făcut Mclaren ea şi-a primit pedeapsa..
    100 milioane de dolari şi punctele luate la constructori în 2007 eu cred că a plătit destul..În schimb Ferari n-a păţit nimic ..e o diferenţă totuşi..anyway mergem înainte...e mai dureros să pierzi pe circuit decăt la masa verde
    14 28
  • s-a facut dreptate
    cred ca este corect ce s-a hotarat, asta demostreaza ca nu sunt ipocriti, eu cred ca la toate echipele sunt ordine de echipa doar ca uni sunt mai inteligenti si le mascheaza mai bine. Avand in vedere de sumele de bani care sunt in joc trebuie sa fi foarte naiv sa crezi ca sunt lasate la voia intamplari sau sportivitati. Nu vedeti ca fara bani nu exista nici rezultate sportive, de ce credeti ca echipele din coada clasamentului nu au rezultate, este foarte simplu nu au bani necesari ptr. a ajunge in frunte, deci e clar ca totul se invarte in jurul banilor si gloriei. Si Button a fost putin "indrumat" adevarat mai inteligent si nimeni nu a spus nimic. Pana la urma este vorba de echipa Ferrari care-si face strategia cum crede ea, daca cei de la Ferrari iar fi cerut mai stiu eu cui ( sa zicem Kubica) sa-i cedeze locul i-as fi inteles pe cei ofensati . Asta seamana putin cu faptul ca Becali este acuzat ptr. faptul ca a vrut sa-i premieze pe jucatori de la alta echipa decat Steaua daca castiga meciul.
    32 11
  • ctlnmihai
    off -topic
    După decizia de azi cred că Massa ştie dinainte de antrenamente ce trebuie să facă duminică în cursă....
    14 30
  • Schumy fan 4 ever
    Acum a aparut pe siteul oficial al Formulei1 stirea publicata de FIA ce confirma articolul acesta. Asa cum am promis imi cer solemn scuze fata de toti fanii Formulei1 si fata de fanii Ferrari in speta. Post-urile mele la adresa favoritilor lor si adresate impotriva echipei Ferrari sunt lipsite de argumente, fapt confirmat de decizia Federatiei Internationale.
    11 28
  • Decizia
    Ferrari a ucis competitia. Traiasca Ferrari! FIA a gratiat Ferrari. Traiasca FIA!
    21 28
  • @mobius&sam
    sunteti niste catari cu capastru care vad doar ce-i in fata lor....dati-va naiba capastrii aia jos de catari idioti si incapatzanati....Rusine FIA!!!!
    13 32
  • FIA
    Foarte bine! Ordine de echipa au existat si vor exista. Ordine de echipa au existat si vor exista. Schimbati regulamentul. Gata cu ipocrizia. Bravo FIA! -
    25 20
  • FostFanF1
    unanimitate != corectitudine
    in ultimul timp pe plaiurile mioritice .... cine nu poate castiga corect (a se citi nu poate castiga) imbratiseaza cu bucurie doctrina maneleasca - "trisatul ma face destept, eu ma bat cu pumnii-n piept".
    Trist dar adevarat. Daca nu pot castiga unii corect atunci hai sa trisam cu totii. Asta este lumea in care iti place sa te scalzi F1-zone.
    16 16
  • Ordinele de echipa
    Regulamentul e regulament si chiar daca initial e prost realizat, trebuia sa fie respectat de toata lumea, si nu schimbat cu ocazia aparitiei cate unui eveniment de genul asta, in care o echipa este favorizata sau defavorizata, dupa caz, din greseala celor care au facut regulile jocului de la inceput(FIA). Nu inseamna ca echipa Ferrari, favorizata de FIA pe fata de cel putin 7-8 ani de zile, are voie sa incalce cu cea mai mare nesimtire regula, si pe deasupra sa mai si primeasca o sanctiune de ochii lumii, in conditiile in care precedentul a fost stabilit tot de ei in 2002, in cursa din Austria , cand R.Barichello s-a lasat depasit de M.Schumacher pe ultimii metri inainte de finish, in urma unui ordin direct primit de la boxe.

    PS. Daca ar fi facut McLaren Mercedes asa ceva, indiferent in ce an, ar fi pierdut cel putin punctele din cursa respectiva(la prima abatere poate nu, dar la a doua cu siguranta), si sunt indulgent cand afirm acest lucru...
    12 15
  • Marinca (deontologu de servici
    meclada @ co
    excelenta fanilor

    Cata durere au fanii meclada in sufletul lor plin de fair play:))), sunteti patetici. Din fericire pt F1 parerile voastre conteaza pret de cativa pixeli. Pacat de ei.
    18 12
  • Jolerto
    umbra
    fanii ferarri au ramas fara glas. De fapt le este rusine sa iasa si sa-si sustina propria mizerie. Se multumesc sa voteze din umbra. "Buna" reclama va mai faceti"
    (a iesit unul totusi; unul care recunoaste ca intre el si nonvaloarea a fost dragoste la prima vedere. Nu-l deranjeaza mizeria, se mandreste cu ea.)
    4 14
  • ctlnmihai
    meclada @ co
    Durere acum ,şi poate bucurie la sfârşit..prefer asta.. decât bucurie acum şi durere la sfârşit..
    apropo explicaţia ferrari a mesajului transmis lui Massa la Hockenheim a fost : am vrut să-l încurajăm pe Felipe Massa deoarece Alonso se apropia.. explicaţia dată ieri la Fia.. este comică explicaţia nu-i aşa?
    3 11
  • deontologu de serviciu
    c12mihai
    uite ce de deontologi, e plina pagina!
    10 0
  • Meclada
    putina lumina
    e simplu. FIA a vrut mai intai sa vada daca Alonso face mare branza la Spa. Daca va avea sau nu nevoie de ajutor. Se pare ca are. Mult.
    Las' sa fie ei cei care triseaza si noi cei care castigam. Va fi cu atat mai scumpa victoria. Si cu ata mai mare jalea pentru ei. Las' sa aveti voi pile si noi valoare. Voi sunteti cei condamnati de soarta. Hai pa.
    2 8
  • ctlnmihai
    deontologu de serviciu
    de deontologi şi de postaci de serviciu
    0 7
  • Meclasa
    unui membru meclada
    "voi pile si noi valoare"-ai vrea tu sa fie NOI:)..mai ai pana sa ajungi intr-o echipa de F1.Apoi asa ti-e si valoarea ca si apartenenta.
    7 1
  • meclada
    c123miha
    da, postac de serviciu, ca esti mereu prezent.Zilnic.
    4 1
  • Antimanelist
    @nonvaloarea_de_cluj
    sau mai bine nu. Ca nu-l duce capu' oricum
    @fani McLaren
    lasati-i sa-si faca iluzii, sa cheltuie, sa cumpere decizii etc. Castigam oricum. O sa iasa din cursa cat de curand. Si o sa se "concentreze" pe pierderea campionatului viitor. E cu atat mai frumos ca n-au habar de asta.
    1 6
  • ctlnmihai
    meclada
    nici chiar aşa ..eu postez la 2-3 zile..presupun că următoarea ta intrebare va fi : Şi la job când eşti prezent?
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru