Ferrari se aliază cu Lotus şi va bloca modificarea pneurilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că nu există niciun motiv pentru care Pirelli să modifice pneurile furnizate în acest sezon, în ciuda presiunilor făcute de Red Bull şi Mercedes în acest sens.

Red Bull şi Mercedes fac presiuni pentru ca Pirelli să reintroducă în Formula 1 pneurile pe care le-a oferit echipelor pe parcursul sezonului trecut, principala obiecţie fiind degradarea severă a noilor compoziţii.

Planurile celor două echipe au însă şanse minime de reuşită, în condiţiile în care Pirelli poate lua o astfel de decizie pentru sezonul în curs numai dacă are acordul fiecărei echipe în parte. Ferrari a anunţat miercuri prin vocea şefului Stefano Domenicali că se opune acestui plan, în primul rând pentru că este prematur pentru astfel de decizii după numai două curse.

"Pirelli nu poate schimba ceva fără acordul echipelor, cu excepţia cazului în care există un risc de securitate iminent. Nu are niciun sens să intrăm în panică după două curse", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Declaraţiile sale vin la numai câteva zile după ce Lotus, care a câştigat cursa inaugurală a sezonului de la Melbourne, a anunţat că va lupta de asemenea împotriva unei astfel de decizii.

"Înţeleg de ce Red Bull nu sunt mulţumiţi.

Au desenat monopostul pentru aerodinamică şi, când pneurile încep să fie o componentă importantă a monopostului, au probleme. Sunt rapizi pe un tur, dar au probleme cu degradarea pneurilor, parţial din cauza modului în care au dezvoltat monopostul. Dar suntem pregătiţi să luptăm. Situaţia nu va deveni una politică pentru că o echipă, Red Bull, nu este mulţumită de pneuri. Pnerurile sunt aceleaşi pentru toată lumea", a precizat la vremea respectivă Eric Boullier, şeful Lotus.

În mod ironic, Red Bull şi Mercedes au dominat autoritar cursa de la Sepang şi au ocupat primele patru poziţii în clasamentul final.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • madcow
    Cu Alonso ramas in cursa n-ar mai fi dominat atat de autoritar.
    27 7
  • Nu sunt sigur ca Ferrari urmaresc atit de mult sa mentina aceste pneuri cit sa-i destabilizeze pe cei de la Red Bull,poate cred ca succesul lor li sa datorat pneurilor si astfel vor sa-i priveze de acest avantaj.....
    7 0
  • echipele cu apasare aerodinamica mare la masini (RBR si Mercedes) consuma repede pneurile astea. Lotus si Ferrari le pastreaza mai bine. Deci, practic masina mai evoluata aerodinamic este dezavantajata de pneurile astea prea moi. Ferrari vrea sa scape practic de RBR, crezand ca cu Lotus o sa-i fie mai usor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru