Ferrari şi Red Bull: "Nu vrem să devenim acţionari în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.03.2012
Ferrari şi Red Bull susţin că nu sunt interesate să devină acţionari ai Formulei 1, deşi presa internaţională speculează că Bernie Ecclestone a făcut o propunere în acest sens.

Bernie Ecclestone a dezvăluit în această săptămână că a propus fondului de investiţii CVC Capital Partners să listeze Formula 1 pe bursa din Singapore.

Decizia vine în contextul în care Ecclestone trebuie să semneze un nou Acord Concorde cu echipele şi FIA, iar presa internaţională speculează că britanicul vrea să le ofere celor de la Ferrari şi Red Bull câte 2.5% din acţiuni.

Informaţiile au fost însă negate vineri de Christian Horner, şeful Red Bull Racing, care susţine că nu are niciun motiv să devină acţionar al Formulei 1. "Din perspectiva Red Bull, noi suntem un participant, o echipă, sunt foarte mulţumiţi să participăm şi să reprezentăm o echipă şi nu vedem necesitatea sau solicitarea de a avea acţiuni", a precizat britanicul.

Horner a fost susţinut imediat în declaraţii de Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari. "Pot să reproduc ceea ce a spus Horner", a precizat el.

La rândul său, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, susţine că echipa britanică nu are niciun plan pentru a deveni acţionar în Formula 1.

"Nu-mi pot permite. Nu cred că face parte din afacerea noastră. Afacerea noastră este echipa şi avem şi câteva alte afaceri (n.r - McLaren Automotive), dar să fim acţionari în Formula 1 nu face parte din planurile noastre", a precizat el.

Singurul care a sugerat că echipele din Formula 1 ar trebui să fie acţionari în cadrul competiţiei a fost Gerard Lopez, proprietarul echipei Lotus. "Ar putea avea sens dacă toate echipele şi-ar permite, dacă toate devin acţionari, dar asta nu se va întâmpla", a precizat omul de afaceri luxemburghez.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru