Ferrari: "Titlul nu se va decide in prima cursa"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.01.2009
Ferrari considera ca titlul mondial nu se va decide in prima cursa din 2009, in ciuda faptului ca testele din timpul sezonului au fost interzise.

Echipele de Formula 1 sunt obligate sa fie cat mai pregatite pentru prima cursa a noului sezon, intrucat testele din timpul campionatului au fost interzise cu scopul de a reduce costurile.

Se preconizeaza ca echipele care vor avea rezultate slabe in primele curse nu vor reusi sa tina pasul cu rivalii pe parcursul sezonului. Totusi, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, Aldo Costa, crede ca echipele vor reusi in continuare sa-si imbunatateasca performantele.

"Suntem obisnuiti sa gandim ca daca exista o posibilitate tehnica pentru a atinge un obiectiv o vom face, dar va fi mult mai dificil", a declarat Costa cu ocaiza lansarii noului F60. "Daca exista o diferenta ne asteptam sa avem posibilitatea de a recupera. Chiar daca va fi mai greu din cauza limitatii testelor, a noilor componente si a fiabilitatii generale. Si chiar daca misiunea este mult mai dificila, cred ca este in acelasi timp si mai mult posibil".

La randul sau, designerul sef al Scuderiei, Nikolas Tombazis, crede ca dezvoltarea monoposturilor poate continua pana in ultima cursa.

"Nu este vorba doar despre dezvoltarea din timpul iernii, rezultatul final poate fi decis si in timpul ultimei curse", a precizat el. "Masina folosita in Australia nu va fi cea utilizata in ultima cursa. Noile reguli sunt proaspete si tocmai am introdus cateva dezvoltari generale. Asa ca nu stiu cum va arata masina la finalul sezonului."

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru