Ferrari va confirma in curand sosirea lui Alonso

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.09.2009
Oficializarea transferului lui Fernando Alonso la Ferrari va fi facuta cel mai devreme la Marele Premiu al Japoniei, cele doua parti stabilind in prezent ultimele detalii ale tranzactiilor.

Kimi Raikkonen se indreapta cu pasi mari spre ultimele sale trei curse in combinezul rosu al Scuderiei Ferrari, echipa italiana facand in aceste zile ultimele demersuri pentru a rezilia intelegerea cu pilotul finlandez.

De altfel, Ferrari a admis in mod public ca un anunt referitor la linia de piloti pentru sezonul 2010 ar putea fi facut chiar la Marele Premiu al Japoniei, eventual in ziua de joi rezervata conferintelor de presa.

"Cred ca va vom anunta imediat ce suntem pregatiti. Nu vrem sa asteptam prea mult. Este o posibilitate sa anuntam la Suzuka, dar nu este ceva sigur", a declarat Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, la finalul cursei din Singapore.

Pentru prima oara, speculatiile legate de plecarea lui Alonso la Ferrari sunt confirmate cel putin partial si de Renault, echipa franceza admitand prin vocea directorului executiv Jean-Francois Caubet ca ar regreta despartirea de dublul campion mondial. "Cred ca lui Fernando ii va fi dor de Renault, iar Renault ii va simte lipsa lui Fernando", a precizat acesta la finalul Marelui Premiu al statului Singapore.

La randul sau, Alonso a lasat sa se inteleaga ca a luat deja o decizie in privinta viitorului sau.

"Podiumul din Singapore nu schimba nimic. Am luat o decizie si in curand o vom sti", a precizat spaniolul.

Dupa oficializarea mutarii lui Alonso la Ferrari, piata transferurilor se va deschide brusc, anticipandu-se plecarea lui Raikkonen la McLaren si a lui Robert Kubica la Renault.

Via | SportingLife

Comentarii (35)

  • ADMIN............
    Eu nu pricep cum se poate aduna 99p....
    0 0
  • radcargt08
    EU DA
    0 0
  • SI CHAIR 100
    AM AVUT ALTE DATI 25 SI ALTI 111 SI AM TOT INCERCAT SA ADUN SI EU PUNCTELE LA ALTI SI M-AM LASAT PAGUBAS ASA FAC SI ACUM ESTE UN SISTEM DE PUNCTARE SI MERGEM INAINTE
    0 0
  • mda.......
    mda..uneori am niste dubii da in fine..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Daniel
    Textul de mai sus este plin de greseli, atat gramaticale cat si de inteles, logica si sens. "Ferrari a luat o decizie... in privinta viitorului sau" ??? Care Ferrari... Pedro Ferrari? Care spaniol Ferrari? Haide ma baieti... ce dracului. "Renault ii va simte lipsa lui Fernando"??
    0 0
  • puncte,concurs,samd...
    n-are sens sa "dam cu pietre",hai s-o luam relaxat:)
    0 0
  • pfii
    YESSS...atata vreau sa aud ..alonso la ferarri
    0 0
  • ...
    sincer mai mult ma bucuram daca ramanea kimi la ferrari...
    0 0
  • kimi
    fanii lui Kimi se vor putea bucura de el la McLaren.Deocamdata sunt inaintea celor de la Ferrari:)
    0 0
  • Kimi
    era ideal sa fi facut "cuplu" cu Alonso la Ferrari..insa..
    0 0
  • @diesel08
    fanii lui Kimi se vor bucura de el indiferent de echipa :) Sigur,daca e McLaren..cu atat mai bine
    0 0
  • Alexandra1710
    sper sa sustii McLaren cel putin la fel de tare cum ai facut-o cu Ferrari;)
    0 0
  • @diesel08
    nu am sustinut niciun moment Ferrari ca echipa pentru ca a sustine o echipa presupune a sustine ambii piloti ori la mine nu e cazul.Nici cu Hamilton nu o sa tin dar sper sa fie bine totul,nu se va intampla ca si in cazul Hamilton-Alonso pentru ca Kimi tace si nu se avanta in declaratii chiar daca Lewis l-ar ataca la un moment dat :).Sa asteptam si sa vedem ca se va intampla pana la urma ca nimic nu e sigur deocamdata ...
    0 0
  • Alexandra1710
    acuma,Lewis banuiesc ca nu va mai repeta acea "afirmatie" de anul trecut:))..Cand vorbesc de echipa ma refer la ceva mai mult decat pilotii...ei piloteaza o masina pe care,deocamdata,o construiesc altii:).Eu ii urez lui Kimi mult succes,de ce nu un nou titlu cu McLaren.
    0 0
  • diesel08
    te referi la "afirmatia" de dupa spa 2008?:)) cat despre titlu,asta imi doresc cel mai mult.cred ca a fost prea frumoasa perioada mclaren pentru a se termina fara macar un titlu :)
    0 0
  • Alexandra1710-Kimi titlu-
    da:))ar putea sa se-nteleaga asupra "aspectului" cu Lewis la un sprit;)
    0 0
  • diesel08
    spunand "afirmatia de dupa spa 2008" ma gandesc ca stii la ce ma refer :)):)) ca nu o pot reproduce ca mai intra si copii pe aici :))
    0 0
  • diesel08
    bine ca n-am postat in acelasi minut :)).eh,ajung ei la un acord :))
    0 0
  • Alexandra1710
    exact la acea afirmatie ma refeream:))...ma astept,la anul,sa iasa Lewis si sa spuna ca s-a inselat:)))
    0 0
  • diesel08
    o trimite pe nicole sa verifice :D =)) si apoi da verdictul :)):))
    0 0
  • Ma bucur sincer :)
    Ma bucur ca o sa il sustineti pe Kimi cand va fi la Mclaren si prin asta sa sustineti si Mclaren ca echipa. Mclaren este o echipa mai pe formatul lui Kimi decat Ferrari. Se pare ca fiul ratacitor se intoarce inapoi acasa, unde va fi primit cu bratele deschise :). Eu voi fi fanul lui Kimi numarul 2 dupa Alexandra1710 cand il voi vedea la volanul mp4-25. Dar Lewis va ramane in continuare pilotul de prim rang la Mclaren, chiar daca nu va impune nimeni acest lucru, dar pur si simplu Lewis este din punct de vedere valoric peste Kimi. Oricat de mult l-am aprecia pe Kimi si l-am indragi si iivom dori sa aibe cat mai multe victorii pentru Mclaren, 100% Lewis il va domina in mod clar pe Kimi. Chiar daca este mult mai tanar, efectiv Lewis este de-a dreptul sclipitor, doar Schumacher mai are acea stofa... La ora actuala Alonso, Vettel sau Kimi pot castiga curse campionate, pot face curse fara nici o greseala, dar nu au acea aureola, acea sclipire de-a dreptul pe care doar monstrii sacri ai Formulei 1 au avut-o. Lewis va fi campion la piloti, iar Mclaren cu ajutorul lui Kimi va lua si la constructori. Sincer este o nebuloasa pentru mine faptul ca Ferrari il pastreaza langa Alonso pe Felipe Massa... nu inteleg aceasta miscare... valoric si Kimi si Vettel si chiar Kubica ar fi fost o alegere mai inspirata decat Massa. Dar cu atat mai bine pentru Mclaren :)
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    ma simt onorata :)):))
    0 0
  • umilinta
    Locul lui Kovalainen de la McLaren a fost o umilitor, asa cum a fost si pentru Alonso si va fi o umilinta pentru oricare dintre pilotii ce vor concura langa Hamilton si asta nu din cauza valorii lui Hamilton, ci din contra. Kimi ar face mai bine sa-si indrepte atentia spre o alta echipa daca mai vrea o sansa. La McLaren cu Hamilton alaturi nu va avea nici una.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Pilotii
    Timpul ne va spune cine si cum va ramane in istoria Formulei 1. Fara fani orbiti de pasiunea pentru un singur pilot, fara comentarii lungi si care nu spun nimic, fara cuvinte goale ca "aoreola" si "scliptor". Pentru moment cel mai bun din 2009 este cel care va purta anul viitor numarul 1, un pilot sters si care nu a avut nici un fel de performanta pana anul acesta. Din pacate... asta este tristul adevar.

    Iar referitor la fani, unii uita cum o persoana care posteaza mai sus spunea despre toti pilotii ca sunt prosti, slabi si mai ales fara talent. Probabil nici unul dintre ei nu sunt fani adevarati ai nimanui.
    0 0
  • ......
    Aveti dreptate, totul depinde de ce vrea echipa Mclaren.ptr.ca Ham este tipul de om, care iti ia maslina din farfurie.Dar probabil ca asta are valoare in ziua de astazi, cum ar zice un prieten ce posteaza alaturi de noi. Ptr .el ca si ptr. altii cu cit esti mai nesimtit, cu atit ai valoare mai mare-ai curaj si esti profesionist.Nu mai exista fair-play.Eu sper ca Raikkonen sa-si faca numarul in continuare si sa fie acelasi pilot combativ asa cum il stim.Ptr. el conteaza f.mult increderea pe care i-o acorda echipa,iar la Ferrari a avut-o rareori,echipa preferindu-l nejustificat pe Massa la indicatiile pretioase ale marelui Schumi ,care cred ca se simtea obligat fata de acesta.Oricum Ferrari a facut un pas inapoi in ultimul timp,poate ALONSO va face ceva,dar nu stiu cum se va impaca cu marele Schumi caruia ii facea semne dese cu degetu.NUMAI DE BINE TUTUROR SI SA FITI IUBITI !
    0 0
  • hasu
    fara pic de subiectivitate,ai avut postarea zilei:).Ai scris cam ce aveam si eu de spus,si inca n-am apucat:)
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Hamilton n-are nimic genial,priveste prima jumatate a campionatului cand nu avea masina,si cand se chinuia sa ajunga in Q2!Asa ceva,nu i se intampla unui pilot"de geniu"!Ala ajunge in Q3 cu orice masina de pe grila!Incearca sa revezi,de-alungul istoricului F1 parcursul altor piloti,ce-au facut cu masini cel putin la fel de slabe.McLaren la ora actuala are masina cea mai performanta,a facut cele mai drastice upgrade-uri.Nu comparam gulasul cu ciorba de perisoare.Tu,am observat,postezi foarte "tanar":)
    0 0
  • Ferrari
    cat despre McLaren,numai de bine:).A nu se confunda fair-play-ul cu sustinerile motivate.Anul viitor vrem Ferrari!
    0 0
  • Copii...
    Vai ce declaratii pasionale... "pilotul meu preferat, idolul meu si nu recunosc pe nimeni altul de pe cat EL, iar ceilalti sunt varza... ii va bate pe toti la anul" - imi vine sa rad - am impresia ca urmaresti disputa unor copii de la gradinita care se intrec in laude si vorbe. Daca suntem totusi oameni maturi, hai sa asteptam putin si o sa vedem ce va fi la anul
    0 0
  • Cum poti spune ca Mclaren
    Are cea mai competitiva masina? Si Whitmarsh si toti recunosc ca nu au un pachet la fel de competitiv precum Red Bull sau Brawn, chiar daca au recuperat mult. Abia cu KERS-ul se pot apropia cat de cat de Red Bull si Brawn. In prima jumatate a sezonului Mclaren a avut poate cea mai slaba masina, doar Torro Rosso a fost mai slaba. Dar Lewis a contribuit enorm la imbunatatirea ei. Tocmai de aceea este sclipitor, deoarece de data asta nu mai puteti spune ca Alonso a preparat sau redresat masina, ci oricat ar fi Lewis de neexperimentat, din moment ce masina a realizat un salt calitativ atat de mare, este clar ca el ca si pilot si cum interactioneaza cu inginerii a avut un important rol in imbunatatirea masinii. Pai marele Alonso de ce nu a reusit sa faca din Renault o masina care sa castige 2 curse cum a facut Mclaren? Parca spuneati ca Alonso e mare pilot :)) Ca gloria Mclaren din 2007-2008 i se datoareaza lui. Ei uite acum in 2009 s-a realizat cel mai urias salt calitativ din istoria Forumei 1. Dintr-o masina care se lupta cu Torro Rosso si Force India sa intre in Q2 a devenit masina valoric numarul 3 foarte aproape de Brawn si Red Bull. Dar cand era vorba de Alonso, atunci da, o masina imbunatatita la care piloteaza Alonso, are acesta un merit mare in imbunatatirea ei, dar cand e vorba de o masina pilotata de Lewis, atunci Lewis nu are nici un rol in imbunatatirea ei. Atunci Lewis este o papusa pusa la volan care nu stie absolut nimic, doar ca are noroc ca inginerii de capu lor realizeaza cea mai competitva masina, si singurul lui merit este ca este la Mclaren. Ce vroiati mai sa faca cu acea masina care in curbele de mare viteza era mai lenta cu 15-20 de km/h decat Force India???? Putea sa faca fastest laps dupa fastest laps si sa mearga cu picioarele pe jos ca Fred Flinstone si sa-i intreaca pe toti. Lewis a inchis gura tuturor, deoarece acea masina care era cu 2,5 sec mai lenta decat Brawn la Barcelona, este acum aproape la egalitate cu acestea. Este meritul inginerilor, dar este si al lui Lewis, nimic nu au facut inginerii fara sa se raporteze la stilul de pilotaj al lui Lewis, la feed-back-ul pe care din masina il da inginerilor, si la ce simtea el efectiv in legatura cu anumite deficiente ale masinii si supozitii ale sale despre cum ar trebui procedat. Va spun sigur ca daca Renaul reusea sa realizeze un salt atat de uras cum l-a facut Mclaren cu masina in aceasta vara, atunci Alonso prime aun doctorat in inginerie, aerodinamica, si mecanica si era vazut ca una devarat salvator si un preparator de masini. Dar fiind vorba de Lewis, frustrarea si invidia va face sa puneti acest salt doar in dreptul inginerilor de la Mclaren, iar Lewis nu a facut nimic. Eu cred ca colaborand cu inginerii si realizand un astfel de salt cu mp4-24 in acest an, a demonstrat tuturor ca este un mare pilot, ca poate transforma radical o masina care este in coada plutonului intr-o masina cu care se poate obtine pole-position si victorie IN DECURSUL ACELUIASI AN.
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    esti obositor.La tine se poate citi prima si ultima propozitie ca ajunge.Invata sa te exprimi ceva mai concis,fara "floricele".Hamilton,va ajunge "genial" cand va avea mai mult de 3 titluri in buzunar.
    0 0
  • @diesel0
    diesel08, nu poti fi si tu de acord ca cel putin la capitolul declaratii si modestie Hamilton este "genial" :D
    0 0
  • Cyrus
    aia da..:)aici ar avea sanse:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Mi-a venit sa plang cand am citit ce spune Mircea despre el. Imi dau seama cat de gresit a fost ca l-am iubit pe Senna, Schumi si ca imi plac Kimi, Felipe, Nico, Nick si altii. Am vazut lumina, am avut ocazia de a avea o revelatie, singura poate, din patetica viata pe care am avut-o pana acuma. Nu pot sa cred ca exista oameni care nu il divinizeaza pe Lewis... nu imi vine sa cred ca exista inimi care bat pentru calutul negru Ferrari sau pentru alte echipe. Cum se poate asa ceva... Cum ne permitem noi sa ignoram acest pilot perfect, "Mesia" Formulei 1, trimisul zeilor pentru a fii adorat de cel multi si ...........

    Cand invidie in cei care nu ii adora si cata ura in inimile celor care il renega pe singurul pilot perfect din acest univers... si cat de singuri se simt cei care nu il primesc cu bratele deschise. Voi toti care nu il iubiti, temeti-va de lumina adevarata care izvoraste din inima acestui pilot.

    Lasand gluma la o parte, Mircea, personal cred ca ai depasit de mult limita de a fii fan, fanatismul si violenta postarilor tale... din pacate este demna de mila oricum pasionat al oricarui sport. Cu cat vei incerca sa ne spui tu cat de extraordinar este acest pilot cu atat mai mult noi vom simti o repulsie si fata de el si fata de tine. Pentru ca nu conteaza cat de talentat este Lewis si faptul ca incerci sa ne conving ci ceva ce nici tu nu crezi cu adevarat. Iar asta se numeste a minti si a incerca sa schimbi parerile cuiva cu forta. Sincer imi este mila de tine dar sunt trist de ceea ce spui. Ura ta fata de ceilalti piloti este mare si oricat de mult tii la pilotul tau, este doar un om, ca oricare altul. Si el ca si noi, s-a nascut, se hraneste si are diferite experiente in viata si intr-o zii va muri si el, ca oricare altul.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @erata
    "Cand" = "Cata"... ah... unde este functia "Edit"... Dane-o Doamne... odata...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru