FIA, acuzata de alegerea pe criterii politice a noilor echipe

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.07.2009
Echipele care nu au fost acceptate in sezonul 2010 al Formulei 1 sustin ca FIA a conditionat prezenta acestora pe grila de start de utilizarea motoarelor Cosworth.

USF1, Manor si Campos au fost incluse de FIA pe lista echipelor care vor concura in sezonul 2010 alaturi de celelalte 10 echipe, lansand in afara cateva nume sonore din lumea sporturilor cu motor, precum Prodrive sau Lola.

Desi initial alegerea facuta de FIA a reprezentat o surpriza, echipele care au fost refuzate acuza forul condus de Max Mosley ca alegerea noilor echipe s-a facut exclusiv pe baza furnizorului de motoare ales pentru 2010.

"Ni s-a spus ca daca vrem sa obtinem un loc pe grila de start din 2010 trebuie sa semnam un contract pe trei ani cu Cosworth pentru furnizarea motoarelor", a declarat pentru publicatia Daily Telegraph un reprezentant al unei echipe a carei inscriere in sezonul 2010 a fost refuzata.

Un alt oficial al unei echipe refuzata a marturisit in cadrul unei scrisori ca "a avut o posibilitate reala de a obtine un motor de la Renault, Mercedes sau Ferrari. A fost foarte clar ca puterea a considerat drept conditie obligatorie ca furnizorul de motoare sa fie Cosworth".

Acuzatiile vin in contextul in care toti constructorii din Formula 1 amenintau la vremea respectiva ca se vor retrage din competitie daca FIA nu va modifica regulamentul tehnic pentru sezonul 2010.

De altfel, FIA a confirmat ca a inclus pe lista echipele cu motoarele Cosworth pentru a nu risca ca grila de start sa ramana goala in cazul in care constructorii isi formau propria competitie.

De cealalta parte, reprezentatii Cosworth sustin ca nu este implicata in niciun fel in acest conflict de interese.

Via | Motorsport.com

Comentarii (1)

  • La Mintea Cocosului
    era L.M.C. sa se supere cineva. Prea le-a facut pe fata. USF1 era ca si inscrisa prin originea de peste garla, Monor este echipa lui Max ( doar nu degeaba sunt acolo fostii parteneri ai lui Mosley de la Simtek) iar Campos, care va concura cu sasiuri Dallara sunt prea bine echipati ca sa nu fie inscrisi. Daca Max vrea sa se revina cu bugetele la nivelul anilor 80 de ce nu face o formula 1 deschisa, cu 30 de masini la calificari si asa cum era atunci vineri sa se faca un rand de teste cu caracter de precalificari si atunci vor face si vineri un pic de spectacol. In ce prveste chestia cu motorul COSWORTH este posibil ca in nemernicia sa MAX sa fi inventat aceasta conditie. Mogtoristii nu stiu de asta dar cand au acceptat oferta de a furniza parca era acolo ceva de genul MINIM 10 masini echipate cu motorul lor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru