FIA ar putea modifica regulamentul tehnic pentru ca monoposturile să fie mai dificil de pilotat

de Daniel Popescu
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA analizează posibilitatea de a modifica aderenţa pneurilor, dimensiunile monoposturilor sau aerodinamica pentru ca monoposturile să devină mai dificil de pilotat. Măsurile ar putea intra în vigoare în 2016.

Esential 2016 este anul in care monoposturile de Formula 1 ar putea deveni mai dificil de pilotat
Echipele din Formula 1 consideră că una dintre explicaţiile pentru scăderea de popularitate a competiţiei este uşurinţa cu care se pilotează în prezent monoposturile, element care îi va permite inclusiv lui Max Verstappen să debuteze în Marele Circ la numai 17 ani.

▶ Poveştile motorsportului: Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

În urma unei întâlniri în cadrul Grupului de Strategie, echipele de top au propus schimbarea regulamentului tehnic pentru ca monoposturile să fie mai dificil de pilotat.

FIA a acceptat provocarea şi va analiza modalităţile în care acest proiect poate avea succes, în special în ceea ce priveşte schimbări la aderenţa pneurilor, dimensiunile monoposturilor sau aerodinamica acestora. Eventualele propuneri de schimbări ale regulamentului tehnic ar putea fi apoi implementate pentru sezonul 2016.

Cvadruplul campion mondial Alain Prost a făcut o paralelă între debutul relativ uşor de care va avea parte Verstappen şi modul în care decurgeau lucrurile în anii '80.

"Verstappen va concura fără probleme, ceea ce nu era posibil pe vremea noastră, pentru că monoposturile erau dificil de pilotat.

În fiecare an testam în Portugalia, uneori chiar şi timp de o lună. Dar prima oară când am fost în Portugalia nu eram capabil să fac o zi întreagă de teste, în niciun caz. Era foarte dificil din punct de vedere fizic, ceea ce nu mai este cazul astăzi", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (13)

  • mirel_f1
    Vina o poarta batrinul screlozat Eclestone trebuia sa lase masinile cu motoare v 10 aspirate ,nu turbo ca in prezent asta a scazut audientele sunetul celebrului v 10 si daca continua cu schimbari tot asa o sa scada si mai mult
    17 2
  • SI cand a zis nu stiu care ca masinile din ziua de astazi pot fi pilotate si de maimute toata lumea a sarit in sus..... inclusiv eu....
    16 2
  • Banuiesc ca vorbeste din punct de vedere al pregatirii fizice si faptul ca trageai de volan destul de tare in curbe sa mentii monopostul pe traiectorie, frana era dictata de puterea talpii, etc.
    Aceste lucruri s-au schimbat mult, poti manevra cu usurinta un monopost, dar sa nu uitam totusi alte dificultati care au aparut in pilotaj: in 1980 pe volan aparea un buton. Azi este imperativ sa aiba LCD larg pe langa alte bine peste 20 de butoane....
    12 1
  • Daca monoposturile nu vor merge catre viitor ci se vor intoarce catre trecut atunci nu va mai reprezenta varful motorsportului. Va fi Formula Vintage iar in locul ei vor aparea alte competitii care ii va lua locul si vor folosi tehnologiile din zilele noastre.
    9 3
  • @mirel
    monoposturile actuale sunt mai greu de pilotat decat cele cu motoare V10
    6 0
  • iceman
    regulamentul tehnic e decis de FIA
    2 1
  • ferr beton
    Macar sa mai prinda si Alonso al nostru 1-2 titluri de vicecampion pana atunci!
    4 1
  • Vorba lui sumecher....pe vremea aia se conducea sicrie pe roti...
    Cu siguranta se conduce mai usor...dar sigur nu poate chiar oricine pilota....eventual karturi da....si inva una...si sa dai var pe pereti e mai simplul acum decwt acu 20 de ani...am vazut la tv ..o smecherie de pompa...:)...sai scoata casca lu pustiu asta si sa ii dea un fes de piele....si o sa fie la fel de geu ca acu 30 de ani:)))
    4 1
  • GrosJan
    big shit

    Adica ok,sa fie mai greu de pilotat. Dar nu sa faci un regulament special pentru masini mai greu de pilotat. Daca tot vrei sa fie mai dificil, pai lasa nene masinile pe la 1500 cp si alte chestii d'astea
    1 1
  • GrosJan
    si sa mai adaug

    sa vezi atunci cum se umfla popularitatea in F1. Acum desi tehnologic nu se apropie de F1, sunt alte formule aproape la fel de rapide...
    1 1
  • nu ar fi mai bine daca pilotii ar concura purtandu-si masinile in spinare ? S-ar economisi combustibil , poluarea ar fi mult mai redusa ... doar de la esapamentul pilotilor ... Sclerozatul asta care conduce F1 crede ca va mai rezista mult in contextul in care a transformat aceasta competitie intr-una pentru carucioare electrice ?
    4 3
  • FIA este suparata de fapt ca nu poate echilibra lupta intre echipe. Mercedes este un imperiu, nu il mai darama o mie de eclestoni.
    2 0
  • FIA ar trebui să organizeze o competiție pentru tancuri în locul F 1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru