FIA caută încă o echipă pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 02.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a deschis procesul de selecţie pentru o nouă echipă care să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2016, pe lângă americanii de la Haas.

Esential 2016 este sezonul pentru care FIA cauta o noua echipa in Formula 1
Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat deschiderea unui nou proces de selecţie pentru sezonul 2016, prin intermediul căruia încearcă să găsească o a 12-a echipă care să concureze în Formula 1.

Marea surpriză este că procesul este unul foarte scurt, care prevede depunerea unei candidaturi formale până în 30 iunie. Ulterior, forul mondial va transmite echipelor interesate detaliile complete, iar dosarul complet al candidatelor este aşteptat până în 1 septembrie. FIA va decide în 30 septembrie dacă acceptă sau nu o nouă echipă pe grila de start, în funcţie de ofertele pe care le primeşte.

FIA susţine că principalele criterii de selectei sunt abilităţile tehnice, resursele financiare, menţinerea unei finanţări suficiente pentru a concura la un nivel competitiv şi valoarea pe care o poate aduce echipa campionatului.

În prezent, pe grila de start a Formulei 1 există 10 echipe, iar Haas a câştigat deja dreptul de a concura că a 11-a echipa începând din sezonul următor.

Via FIA

Comentarii (5)

  • Da echipa lui Ponta unde ii? a disparut in analele marilor fasuri romanesti?
    8 5
  • Hehe, echipa romaneasca a fost o pastila sa anime spiritele din Romania, poate - poate se baga careva sa investeasca si sa isi traga unii "patroni" romani niste bani.
    6 1
  • Echipa romaneasca a murit odata cu vanzarea celor de la Caterham, subiectul cred ca este inchis. Cat despre Ponta nu stiu ce treaba avea cu aceasta echipa. Pana la o echipa romaneasca in F1, o sa mai treaca ceva timp, poate vreo 10-50 de ani cine stie. Poate o echipa in GP2 cu un pilot roman ar fi un inceput bun, dar pentru moment... nici aceasta idee nu este fezabila.
    7 2
  • @F1_Red_Fury
    Nu chiar. Echipa romaneasca, conform spuselor lui Colin Kolles, nu avea nicio treaba cu Caterham si trebuia sa fie ceva distinct fata de ea, chiar daca respectivul ins fusese anuntat ca si consultant la Caterham.
    2 2
  • @JugaruGabi: O sa te superi pe mine daca iti spun ca cei de la Caterham ar fi furnizat piese si monopostul (adica carena sa zicem) celor de la Forza Rossa.
    Uite aici un mic link: http://www.autoblog.com/2014/11/04/romania-forza-rossa-2016-f1-report/.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru