FIA introduce un trofeu simbolic pentru pilotul cu cele mai multe pole-uri într-un sezon

de Daniel Popescu
Joi, 12.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a confirmat că pilotul cu cele mai multe positionuri într-un sezon va fi recompensat cu un trofeu simbolic începând din sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 15 pole position-uri a obtinut Sebastian Vettel in sezonul 2011, un record pentru ultimii cinci ani
9 pole position-uri a obtinut Sebastian Vettel in 2013, in medie unul la fiecare doua Mari Premii
7 este numarul pole position-urilor cu care Lewis Hamilton ar fi castigat un astfel de trofeu in sezonul 2012
Planurile dezvăluite de presa internaţională la sfârşitul lunii noiembrie cu privire la introducerea unui trofeu special pentru cel mai bun pilot în calificări pe parcursul unui sezon competiţional au fost aprobate de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Astfel, începând din 2014, pilotul care obţine cele mai multe pole position-uri într-un sezon va primi un trofeu simbolic, care nu va influenţa în niciun fel lupta pentru titlul mondial.

În cazul în care doi sau mai mulţi piloţi vor avea acelaşi număr de pole position-uri într-un sezon, câştigător va fi desemnat cel care a plecat de cele mai multe ori de pe poziţia a doua a grilei de start.

În mod surprinzător, dacă egalitatea persistă şi după acest criteriu, FIA îşi rezervă dreptul de a nominaliza un câştigător conform unui criteriu propriu care nu a fost dezvăluit.

AVANTAJELE UNUI TROFEU PENTRU POLE POSITION

FIA a identificat trei motive pentru care introducerea unui asemenea trofeu ar fi benefică pentru Formula 1:

▶ ar genera un interes sporit pentru fani pentru sesiunea de calificări;

▶ ar permite piloţilor cu performanţe bune pe un singur tur de circuit să lupte pentru un trofeu chiar dacă nu sunt implicaţi în lupta pentru titlul mondial;

▶ un astfel de trofeu nu ar influenţa în niciun fel lupta pentru titlul mondial.

Noul trofeu reprezintă doar una dintre noutăţile regulamentului sportiv pentru sezonul 2014, care prevede de asemenea şi dublarea numărului de puncte pentru ultima cursă a sezonului, introducerea numerelor permanente pentru piloţi şi a unei noi penalizări de cinci secunde în timpul curselor. 

Via FIA

Comentarii (5)

  • Propun si un premiu simbolic pentru * cel mai sponsorizat pilot * , acesta sa-i fie acordat inainte de prima cursa SOFERULUI Santander !!!! Macar acest premiu sa-l mai primeasca ... si cand ma gandesc la faptul ca pe acest forum este un individ care il venereaza pe sofer pentru ce a fost acum multi ani ... bleahhh ...
    9 9
  • ar trebui sa acorde si puncte pentru pole sau prima linie.
    sa fi rapid pe un tur, face parte din cerintele meseriei de pilot F1 ... nu?
    ar trebui sa conteze in lupta pt titlu
    7 4
  • E corect ce spune Soxy. Cel mai indicat era ca pilotul care pleaca din pole sa primeasca 10 puncte, daca tot doreau sa anime sesiunea de calificari. Si daca tot doreau specatcol in cursa, puteau sa faca doua curse a cate 25-30 min in care si atunci nu ii mai vedeam 60 de tururi cum mergeau la siguranta. Adica merg in Australia? Ok, o cursa duminica de la 12, a doua duminica de la 15, acordai aceleasi puncte ca intre 2003-2009 si era toata lumea fericita. In loc de 58 de tururi alergau cate 25 sau 26/ cursa si gata.
    5 4
  • E o competitie premium cum sa pui doua curse? De ce nu 3? Sa fim seriosi. O cursa cu 60 de tururi dar sa aiba 3 compozitii de pneuri(obligatorii) de folosit. Si atunci ar fi diversificate strategiile implicit spectacolul.
    2 3
  • GrosJan
    se considera ca pilotul care pleaca din pole are deja acest avantaj de care se foloseste in cursa
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru