FIA sustine ca a ajuns initial la o intelegere cu FOTA!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.06.2009
FIA sustine ca a ajuns saptamana trecuta la o intelegere cu Ferrari, Toyota, Red Bull si Brawn GP in privinta regulamentului tehnic pentru 2010 si se declara "uluita" ca echipele neaga acest lucru.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat luni un comunicat de presa surprinzator, in care sustine ca la intalnirea de joia trecuta cu reprezentatii FOTA a ajuns la o intelegere cu Ferrari, Toyota, Brawn GP si Red Bull in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

Forul condus de Max Mosley sustine ca reprezentatii celor trei echipe au fost de acord in mare parte cu regulamentul propus de FIA in privinta reducerii costurilor si a prelungirii actualului Acord Concorde.

"Joia trecuta, presedintele FIA a intalnit o delegatie a FOTA formata din Ross Brawn (Brawn GP), Stefano Domenicali (Ferrari), Christian Horner (Red Bull), John Howett (Toyota) si Simone Perillo (FOTA)", se precizeaza in comunicatul de presa al FIA.

"Pe parcursul intalnirii, FOTA a inteles ca FIA vrea sa incurajeze introducerea unor noi echipe in competitie pentru a mentine vitalitatea si viabilitatea economica pe termen lung. S-a ajuns la o intelegere in privinta regulamentului pentru sezonul 2010 prin care se ofera asistenta noilor echipe din partea actualilor competitori in anumite zone cheie".

"De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca obiectivele FOTA si FIA pe tema reducerii costurilor sunt foarte apropiate si ca expertii financiari ai celor doua parti se vor intalni cat mai curand pentru a finaliza detaliile".

"FIA a propus ca orice probleme de stabilitate si guvernare ar putea fi eliminate cel mai bine prin prelungirea Acordului Concorde din 1998 pana in 2014 pentru a evita negocierile foarte lungi pentru un nou angajament. Aceasta propunere a fost bine-primita de cei prezenti, care urmau sa raporteze propunerile celorlalti membri FOTA".

La o zi dupa aceasta intalnire, FIA a publicat lista provizorie a echipelor participante in sezonul 2010 al Formulei 1, iar FOTA a reactionat cu vehementa sustinand ca echipele nu vor concura in cazul in care FIA nu va accepta propunerile facute anterior.

In acest context, forul mondial s-a declarat "uluit" de intorsatura pe care a luat-o situatia si sustine ca in cadrul FOTA exista echipe care nu doresc ca negocierile dintre cele doua parti sa fie incununate cu succes.

"FIA a crezut ca a participat la o intalnire foarte constructiva in urma careia s-a ajuns la un acord.

Prin urmare, FIA a fost uluita sa afle ca anumiti membri ai FOTA care nu au fost prezenti la intalnire au suastinut in mod fals ca nu s-a ajuns la nicio intelegere si ca intalnirea a fost o pierdere de timp. Exista cu siguranta un element in cadrul FOTA care este determinat sa previna orice intelegere chiar daca acest lucru ar dauna sportului", se mai precizeaza in comunicatul de presa al FIA.

De asemenea, FIA a anuntat ca va publica in scurt timp un document legat de negocierile purtate dcu FOTA in ultima perioada.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @ULUITA :)))
    Super tare cuvantul ala... Max probabil ca este "beat" de fericire... din cauza "drogurilor" si este "uluit" de faptul ca... chiar functioneaza :)
    0 0
  • spectacol
    De spectacol avem nevoie oameni buni. Va rog (in caz ca nu ati vazut) sa urmariti ultimul tur de circuit al marelui premiu de MOTO GP. De asta avem nevoie nu de reguli si regulamente. Apropo inregistrarea se gaseste la sectiunea de stiri,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru