FIA va lansa o licitaţie pentru alegerea noului furnizor de pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
FIA a anunţat că va iniţia o licitaţie pentru desemnarea noului furnizor de pneuri în Formula 1, deşi echipele au ajuns la un acord preliminar cu Pirelli.

După mai multe săptămâni de negocieri cu Pirelli şi Michelin, reprezentaţii echipelor au ajuns la un acord preliminar cu producătorul italian pentru ca acesta să devină furnizor unic de cauciucuri în Formula 1 începând din sezonul 2011.

Până în prezent, oficializarea înţelegerii părea să fie doar o chestiune de timp, însă Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a ieşit marţi la rampă cu un anunţ menit să întârzie o decizie finală în acest sens cu câteva săptămâni şi să pună în pericol înţelegerea iniţială cu Pirelli.

Astfel, Jean Todt, preşedintele FIA, a anunţat că forul mondial va iniţia în curând o licitaţie la care vor putea participa toţi producătorii interesaţi să furnizeze pneuri în Formula 1.

Prin această licitaţie, FIA vrea să avertizeze că decizia finală în această privinţă aparţine forului mondial şi deţinătorului drepturilor comerciale ale competiţiei şi nu echipelor reunite în cadrul Formula One Teams' Association.

"FIA va lansa în curând o licitaţie împreună cu bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale. FOTA poate oferi sugestii, dar omul puternic nu este cel care vorbeşte cel mai tare", a precizat francezul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Le Parisien.

O licitaţie pe această temă va aduce cel mai probabil faţă în faţă Pirelli şi Michelin, întrucât Avon nu este pregătită să ofere pneuri atât de rapid. Echipele vor fi însă dezavantajate de această întârziere, întrucât au început deja dezvoltarea noilor monoposturi şi nu cuniosc încă specificaţiile noilor pneuri.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru